Slovenija - Madžarska 32:30 (14:13)

Slovenski selektor Boris Denič je tekmo z Madžari v vratih začel s Škofom, ki je tekmo proti Franciji presedel na klopi, tokrat pa se je znova vrnil med vratnici. V prvi napad na tekmi so krenili Slovenci, a so ga zapravili, na drugi strani pa je kot prvi med strelce vpisal Mocsai. Za hitro izenačenje je poskrbel Gajić iz sedemmetrovke, ki jo je priboril Zorman. Slovenski kapetan je nato v sam dosegel dva zaporedna zadetka za minimalni slovenski vodstvi, a so Madžari obakrat odgovorili z zadetkom (3:3 v 8. minuti). Da so Slovenci po prvih desetih minutah ponovno vodili, je z drugo uspešno izvedeno sedemmetrovko poskrbel Gajić.

Sledila je prva madžarska izključitev na tekmi in Slovenci so prvič povedli za dva gola, ob tem pa sta sodnika izključila še drugega Madžara. Z dvema igralcema manj so naši vzhodni sosedi zapravili napad, na drugi strani pa je bil uspešen Špiler (6:3).

Strog kriterij nemških sodnikov je veljal za obe moštvi

Ko sta se kaznovana Madžara vrnila v igro pa je moral na dvominutni počitek Dolenec in v tem času so Madžari zaostanek znižali za en gol, a so takoj zatem dobili še eno priložnost, ko je bil izključen še Pucelj. Sodnika sta se tokrat odločila za zelo strog kriterij, saj sta v prvih 15 minutah izključila že štiri rokometaše. Na srečo je Škof dobro branil, Mačkovšek in Miklavčič pa sta dosegla zadetka z igralcem manj in Slovenci so kljub izključitvam obdržali prednost, v 18. minuti pa so jo celo povišali, ko je s krila zadel Gajić (9:5).

Sledil je padec v koncentraciji naših igralcev in Madžari so to kaznovali s tremi zadetki v dobri minuti in po 20 minutah so Slovenci vodili le še za dva zadetka (10:8).Deničevi varovanci so v naslednjih minutah dvakrat povedli za tri gole, a so jim Madžari vedno odgovorili z zadetkom, nato pa je bil v 26. minuti izključen Dobelšek in slovenska prednost se je minuto kasneje stopila le na en zadetek.

Slovenci na odmor odšli z golom prednosti

Čeprav je Slovenija do konca prvega polčasa še dvakrat zadela, so bili dvakrat uspešni tudi Madžari in moštvi sta na odmor odšli pri izidu 14:13, Slovenci pa so v prvem delu zaostajali le pri 1:0. Najboljši strelec Slovenije v prvem polčasu je bil Gajić, ki je zadel trikrat, pet igralcev pa je doseglo dva zadetka. Podobna situacija je bila trudi pri Madžarih, kjer je prav tako pet igralcev doseglo dva zadetka, nihče pa več kot dva. Od vratarjev je bil v prvih 30 minutah z naskokom najboljši Gorazd Škof, ki je ubranil 9 strelov (41 odstotkov), Madžara pa sta v zbrala le eno obrambo. So pa Slovenci izgubili precej več žog in zato so imeli kar sedem strelov v okvir vrat manj (15:22).

V sedmih minutah Slovenci ušli na +6

Drugi polčas se je začel z zapravljenim napadom Madžarov, na drugi strani pa je zadel Dolenec. Po znižanju so Madžari prišli do nove izključitve in ponovno je zadel Dolenec, Škof pa je zbral že tretjo obrambo v prvih minutah. Njegov trud je bil poplačan, ko je dvakrat zapored zadel Gajić in Slovenija je ponovno prišla do lepe prednosti štirih zadetkov.

Nemška sodnika sta nadaljevala s strogim kriterijem in izključitev je tokrat doletela Gabra, a to ni ustavilo slovenskega naleta, saj je ob odličnih obrambah Škofa naša reprezentanca v teh trenutkih prek Luke Žvižeja v 36. minuti prišla do najvišje prednosti na tekmi (19:14), minuto kasneje pa je na +6 povišal še Gajić. Po sedmih minutah strelske suše je za Madžare nato vendarle zadel igralec Kopra Krivokapić. Sledil je rdeči karton za Ilyesa, ki je bil v 39. minuti že tretjič izključen, v tem času pa je še dvakrat zadel naš najboljši strelec Gajić in po 40 minutah je bil izid na semaforju 22:16.

Tudi tokrat so prišle črne slovenske minute in Madžari so se vrnili v tekmo

Vendarle so se prebudili tudi Madžari, ki so nato v kratkem času dosegli štiri zadetke in v 45. minuti je bil njihov zaostanek prepolovljen (23:20). Sledilo je obdobje zadetkov na obeh straneh in v 49. minuti je bil po zadetku Puticsa, ki je v zadnjih šestih minutah dosegel kar štiri zadetke, izid 26:23, nato pa sta zadela še Miklavčič in dvakrat Krivokapić in pred zadnjimi desetimi minutami se je slovenska prednost stopila na dva zadetka (26:24).

Napeto končnico je napovedal gol Ivancsika, ki je Madžare pripeljal na gol zaostanka. To je bil 12. zadetek Madžarov v zadnjih 13 minutah, odkar je Slovenija povedla za šest (20:14). Da bi nalet Madžarov ustavil, je Denič v vrata namesto Škofa poslal Prošta, ki se je hitro izkazal, na drugi strani pa sta zadela Gajić in Luka Žvižej. Ko je po napaki Madžarov iz sedmih metrov znova zadel Gajić, so naši reprezentanti znova lažje dihali, saj so pred zadnjimi šestimi minutami vodili za štiri (30:26).

Slovenci v končnici tokrat znali zadržati prednost

Kot smo lahko pričakovali, se Madžari niso predali in so v 56. minuti z dvema zaporednima goloma znova prišli nevarno blizu, a jim je tudi tokrat odgovoril nezgrešljivi Gajić. V zadnje štiri minute so torej Slovenci krenili s prednostjo treh golov, a z igralcem manj, saj je bil izključen Pucelj. Madžari so takoj zadeli, sledil pa je dolg slovenski napad, ki se je po dobri minuti končal s sedemmetrovko. Tudi tokrat je zadetek dosegel Gajić in Slovenijo popeljal blizu zmage. Žal je ravno Gajić nato v zadnjih minutah zapravil proti napad in sedemmetrovko, a so bili nenatančni tudi Madžari, ki so v zadnjih štirih minutah dosegli le en zadetek in Slovenci so se veselili zmage z 32:30.

V drugem polčasu je blestel predvsem Gajić , ki je v tem delu igre dosegel kar 10 zadetkov, skupaj pa jih je zabil 13, drugi najboljši strelec Slovenije pa je bil danes s petimi zadetki Dolenec. Pri Madžarih se je v drugem polčasu razigral Putics, ki je bil na koncu s sedmimi zadetki njihov prvi strelec, pet jih je dodal Csaszar. Škof je danes zbral 12 obramb, madžarska vratarja pa sta skupaj obranila le štiri strele.

Slovenska reprezentanca sicer nima več možnosti za preboj v polfinale, saj sta v skupini prvo in drugo mesto že rezervirani za Špance in Hrvate, vseeno pa se bodo varovanci Borisa Deniča borili za tretje mesto v skupini in s tem uvrstitev med najboljših šest na stari celini. Glede na to, da so jutrišnji nasprotniki (Španci) že v polfinalu, bodo morda na tekmi nekoliko manj motivirani, to pa bi lahko za presenečenje izkoristili naši rokometaši.