Slovenija : Francija - 26:28 (15:14)

Prvi polčas:

Slovenski selektor Boris Denič se je odločil, da bo tekmo proti Francozom v vratih namesto Škofa začel Prošt, ki brani v francoskem klubu, začetna šesterica v polju pa je bila pričakovana. Prvi zadetek na srečanju je že v prvi minuti dosegel Zorman, Francozi pa so izenačili s sedmih metrov. Sledila sta dva zadetka Luke Žvižeja iz proti napadov in Slovenija je po šestih minutah vodila s 3:1. Evropski, svetovni in olimpijski prvaki so prvi zadetek iz igre dosegli šele v sedmi minuti (3:2). Slovenci so vsaj na začetku igrali zelo dobro in po desetih minutah so zasluženo vodili s 5:3.

Dober začetek očitno ni bil naključje, saj so Slovenci tudi v naslednjih minutah na igrišču prikazali več in prednost je v 15. minuti narasla že na lepe štiri zadetke (8:4), Francozi pa so imeli precej težav predvsem z igro v napadu. Čeprav so počasi začeli zadevati tudi Francozi, so bili učinkoviti tudi naši rokometaši in po 20 minutah je Slovenija vodila z 11:7.

Žal je nato prišlo slovenskih črnih pet minut in Francozi so to s pridom izkoristili in se v le nekaj minutah uspeli približati le na gol zaostanka (12:11 v 25. minuti). Njihov nalet je z dvema zaporednima obrambama ustavil Prošt, Dobelšek pa je bil dvakrat uspešen z levega krila in Slovenci so ponovno nekoliko lažje zadihali (14:11). Zadnji dve minuti prvega polčasa je imela Slovenija zaradi izključitve igralca manj, galski petelini pa so to izkoristili s tremi hitrimi zadetki. Da je Slovenija na odmor vendarle odšla s prednostjo zadetka, je nekaj sekund pred koncem poskrbel Dolenec.

Za Slovenijo je v prvem polčasu ponovno zadelo veliko število igralcev (8). Največ golov je prispeval Gajić, ki je zadel trikrat, pet igralcev pa je zadelo po dvakrat. To ponovno priča o homogenosti tokratne slovenske ekipe. Odlično je svojo nalogo opravil tudi vratar Prošt, ki je obranil osem strelov (38 odstotkov strelov). Tudi pri Franciji ni bilo izrazitega strelca, najboljši je bil Joli, ki je zadel trikrat, Karabatič pa je bil iz štirih strelov natančen le enkrat.

Drugi polčas:

Na začetku drugega polčasa je bil kmalu izključen Miha Žvižej, a Francozi tokrat številčne prednosti niso uspeli izkoristiti tako dobro, kot v zaključku prvega dela in v 35. minuti je imela Slovenija še vedno minimalno prednost (17:16). Sledili sta dve francoski izključitvi, a tudi naši igralci tega niso pretirano izkoristili, saj so v slabih štirih minutah dosegli le dva zadetka, a so vsaj ostajali v vodstvu (19:17 v 40. minuti).

V 43. minuti si je slovenska izbrana vrsta pri izidu 21:19 privoščila padec koncentracije in Francozi so po dveh lahkih zadetkih prišli do novega izenačenja. Sledila je še izključitev Zormana in z golom Gillea so Francozi v 45. minuti prvič povedli (22:21). Slovenci se niso predali in kmalu je izenačil Bezjak, a je v 49. minuti prišlo do nove izključitve (Pucelj) na naši strani, kar je galskim petelinom omogočilo dosego dveh zaporednih zadetkov in pred zadnjimi desetimi minutami so tako prvič povedli za dva gola (24:22).

Zorman je Slovence znova pripeljal le na gol zaostanka, a se je takrat na drugi strani izkazal tudi Karabatič, ki je sicer zadel šele drugič na tekmi, a tokrat v zelo pomembnem trenutku. Ko je Omeyer obranil strel Dolencu, Zorman pa je v obrambi dobil izključitev, je osem minut pred koncem Sloveniji prvič na tekmi kazalo slabo. A Prošt se je znova izkazal, Bezjak in Luka Žvižej pa sta ob igri z igralcem manj Sloveniji prinesla rezultatski priključek (25:25). Obetala se je napeta končnica, kjer bi si Slovenci z zmago lahko zagotovili visoko uvrstitev na prvenstvu.

Zadnjih pet minut se je pričelo z novo slovensko izključitvijo (Dolenec) in sedemmetrovko za Francijo, iz katere je bil uspešen Joli. Številčno oslabljeni Slovenci so zapravili napad, na drugi strani pa je iz proti napada atraktivno za lepo prednost (27:25) zadel Honrubia. Čeprav je bil nato izključen tudi eden od Francozov, so Slovenci zapravili tudi naslednji napad. Na srečo so enako storili tudi svetovni, evropski in olimpijski prvaki, kar je iz proti napada kaznoval Špiler. Prošt je ponovno obranil strel in Gajič je dobil priložnost, da v 59. minuti izenači, a je bil tokrat zmagovalec neposrednega dvoboja žal izkušeni vratar Omeyer. Francozi niso zadeli niti iz prvega napada v zadnji minuti in novo priložnost za izenačenje je dobil Žvižej, a je žal prestopil. Ko je sedem sekund pred koncem zadel Fernandez, je bilo slovenskih upov na točko proti rokometni velesili konec.