Schlierenzauer se je na vrh zmagovalnega odra, na katerem je bil v Zakopanah že petič v karieri in je nesporni rekorder, zavihtel s tretjega mesta. Po prvem skoku sta bila pred njim Norvežan Bardal (v finalu zdrsnil na tretje mesto) in rojak Andreas Kofler (na koncu četrti), a je oba prehitel tudi Nemec Richard Freitag, ki je z drugim mestom ponovil dosežek s prve tekme.

Potem ko so Slovenci v petek dosegli zgodovinski uspeh s štirimi tekmovalci med prvimi enajstimi in še petim med dobitniki točk, sta se na drugi preizkušnji v finale uvrstila le Peter Prevc (6. mesto) in Robert Kranjec (16. mesto). Jure Šinkovec (34. mesto) in Jernej Damjan (44. mesto) sta bila prekratka za finale, Jurij Tepeš in Jaka Hvala pa sta izpadla že v kvalifikacijah. Kljub le dvema finalistoma, kar je najmanjše število v letošnji zimi, so bili v slovenskem taboru vseeno zadovoljni. Prevc se je v Zakopanah še drugič uvrstil med najboljšo deseterico in po četrtem mestu v petek s šestim mestom (po prvi seriji je bil peti) dosegel drugo najboljšo uvrstitev v karieri, ko mu je v hrbet gledal tudi zmagovalec petkove tekme, Poljak Kamil Stoch. Zdaj vsi upajo, da bo 19-letni skakalec iz Dolenje vasi v Selški dolini, v deseterici, kamor se je prebijal tri leta, tudi ostal.

"Super tekma. Dva dobra skoka sta bila znova dovolj za uvrstitev med deseterico. To je tisto, na kar sem čakal že celotno sezono, zato sem zelo vesel. Ujel sem prave občutke, imam še nekaj rezerve v zraku v zadnjem delu, da bi me neslo še kakšen meter dlje," je povedal Peter Prevc, ki ga zdaj čaka pot na Japonsko, kjer bosta konec tedna tekmi za svetovni pokal v Saporu. "Za naslednjo postajo svetovnega pokala sem brez pričakovanj. Na Japonskem bom nastopil prvič, upam, da me iz tira ne bo vrgla časovna razlika. Edina želja so dobri skoki," je dodal Prevc, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala napredoval na 13. mesto.

Zadovoljen je bil tudi slovenski selektor Goran Janus: "Za nami je odličen konec tedna, saj smo osvojili 208 točk. Prevc je naredil velik korak naprej, napreduje iz skoka v skok, postaja vse močnejši, kar je lep obet za naprej. Kranjec je skakal solidno, v skok se mu je prikradla majhna napaka, a te so sestavni del športa."

Svetovni pokal se je s tekmama v Zakopanah prevesil v drugo polovico. Vodstvo slovenske reprezentance je sklenilo, da bo na vseh 33 tekmah v sezoni nastopilo v najmočnejši zasedbi, zato bodo v sredo na Japonsko odpotovali tekmovalci Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Jure Šinkovec ter selektor Goran Janus in trener Nejc Frank. Osemnajstletnega Jaka Hvala, ki se bo pripravljal za mladinsko svetovno prvenstvo, bo zamenjal Dejan Judež, ki bo ekipo pričakal kar v Saporu, kjer je minule dni tekmoval na tekmah celinskega pokala, kjer je bil na treh preizkušnjah drugi, dvakrat pa se sploh ni uvrstil v finale.