Do sporne Goujeve izjave je prišlo le kratek čas po grožnji 300 bivših Foxconnovih delavcev, ki so zagrozili s skupinskim samomorom, ker niso dobili obljubljenih odpravnin. Goujeve besede se navezujejo na obisk direktorja živalskega vrta, ki se je udeležil zabave vodstva podjetja.

Gou je med zabavo pojasnil, da bi živalski oskrbnik lahko imel dobre nasvete za menedžerje, ker so ljudje konec koncev živali in "upravljanje milijona živali mi povzroča glavobole.“

Pri Foxconnu so pojasnili, da Goujeve izjave ne gre razumeti kot označitev neke specifične skupine ljudi kot živali, temveč je bila mišljena za človeštvo nasploh. Gou naj bi želel, da se njegova menedžerska ekipa uči iz vseh aspektov življenja, tudi iz izkušenj, ki jih ima direktor živalskega vrta, in da le-te prenesejo na poslovno področje.

Podjetje prav tako sporoča, da so mnogi mediji izjavo v mandarinščini vzeli iz konteksta, ki tako ni več sporočala bistva pogovora, zato Gou razume, kako je lahko prišlo do nesporazuma. V sporočilu so povedali tudi, da Gou nikdar ni želel govoriti o svojih zaposlenih v negativnem kontekstu.