Ta se predvsem boji, da Tina Maze zaradi po njihovem mnenju vodstvenih nesposobnosti vodilnih na zvezi ne bo šla po poti nikoli natančno pojasnjenih razlogov za konec športne kariere Mateje Svet. Direktorica je predvsem razjezila ekipo Tino Maze. Kürner-Čadova je razlagala, da so po posredovanjih smučarske zveze zaradi pritožb sponzorjev odnosi z ekipo Tino Maze boljši. Nekaj dni kasneje se je izkazalo, da so povsem na psu, potem ko se je oglasil odvetnik Damijan Terpin, pooblaščenec ekipe Tine Maze. Pingpong se je nadaljeval včeraj, ko so se na Terpinove izjave odzvali na smučarski zvezi. Zahtevajo opravičilo Terpina in Andree Massija.

Vse skupaj se dogaja v času, ko bi morala Slovenija na najpomembnejših tekmah sezone pred domačimi gledalci, ki bosta danes in jutri v Kranjski Gori, skupaj stiskati pesti. Kot to vsako leto počno Hrvati, ki dajejo pred Snežno kraljico občutek, da je alpska smučarska druščina velika in srečna družina. Za nagrado jo pride na Sljeme pozdravit na tisoče gledalcev. Toda Hrvati imajo Vedrana Pavleka, enega najsposobnejših strokovnjakov v beli karavani, Slovenci pa "vsak mesec" novega odvetnika.

Ko odvetnica (Barbara Kürner Čad), ki je bila v svojem poslu pred prihodom na SZS prepoznavna, najame odvetnika (Uroš Ilić), da komunicira z odvetnikom ekipe Tine Maze (Damijan Terpin), vse skupaj spominja na Slovenistan. Medtem ko se ves čas govori, da v podutiški palači zmanjkuje denarja, se najde denar za novega odvetnika.

V Sloveniji torej ni dolgčas. Najbolj razveseljivo pri vsem skupaj je, da Tina Maze dosega uspehe in postavlja nove mejnike. Dolgčas ni niti tujim novinarjem, ki še naprej pišejo o spodnjem smučarskem perilu Tine Maze. Ne mine dan, da svojega mnenja ne bi povedal vodilni član Mednarodne smučarske organizacije, uveljavljeni smučar...

Bistvi zgodbe o smučarskem perilu Tine Maze sta bili dve. Prvo je to, da je bila Tina Maze vsaj dva tedna prva zvezdnica svetovnega belega cirkusa. Lindsey Vonn je bila v drugem planu, kot tudi uspehi in neuspehi Avstrijk ter vse manjša kriza Marie Höfl Riesch. Tina Maze je vse večja globalna zvezda. Čeprav alpskemu smučanju številni očitajo, da se z njim resno ukvarja precej manj držav kot v poletnih športih, je Korošica izjemna promotorka Slovenije. Trenutno je najprepoznavnejša slovenska športnica v individualnih športnih panogah.

Drugo bistvo v zgodbi o perilu Tine Maze je bilo vsaj z novinarskega stališča še lepše. Pisali smo namreč o zgodbi, v kateri je bila Slovenka z majhno ekipo korak pred tekmeci. To dokazuje izjemno profesionalnost predvsem Andree Massija, ki ničesar ne prepušča naključju. V poletnih mesecih so razvili opremo, s katero so si priborili prednost. Ni bilo treba pisati zgodb o tem, kako so Avstrijci korak pred konkurenco, da jim smučarski dresi kar žvižgajo od hitrosti, kako slovenska reprezentanca venomer med zadnjimi dobiva opremo, od nekdaj pregibnih količkov do konkurenčnih dresov...

Tokrat je bila osamljena Slovenka v ospredju in le močan alpski smučarski lobi ji je z nerazumljivo odločitvijo preprečil, da bi bila vsaj do konca te sezone še naprej korak pred tekmicami. Švicarji so za 100 frankov, kolikor so vložili za protest v Bad Kleinkirchheimu, "slekli" tekmico, ki jim daje klofute na treningih in tekmah, ter dobili natančen vpogled v delo konkurence. Zdi se, da je Smučarska zveza Švice, ki ima okoli 40 milijonov evrov proračuna (približno štirikrat več kot Slovenija), med vsemi izdatki najbolje vložila ravno teh 100 švicarskih frankov za pritožbo nad Tino Maze.