V časniku The Los Angeles Times so zapisali, da je bil Ricky Gervais "presenetljivo nadvladan", Hollywood Reporter pa je njegov nastop opisal kot "razočaranje". V reviji Variety so zapisali, da je bila podelitev "brez življenja", govori zmagovalcev pa "brez kančka spontanosti ali čarobnosti".

Gervais s pivom v roki nad zvezdnike: Spravil se je na Kim, Jodie in Bieberja

Dodali so še, da je 49-letni britanski komik "svoje najbolj krute šale namenil NBC-ju in pa Združenju tujih dopisnikov iz Hollywooda (HFPA). S šalami o Justinu Bieberju in Jodie Foster je šel vse do meje okusnega, a cenzorjem ni povzročal sivih las".

Hollywood Reporter je zapisal, da ker je bil Gervais lani tako predrzen in je razburkal veliko egov, so bila pričakovanja od njega letos veliko večja. "Pričakovali smo krvavo bitko zlobe in humorja, v kateri noben zvezdnik ne bi bil nedotakljiv," so dodali.

Ker pa do "apokalipse" ni prišlo, je sledilo razočaranje. "A če bi imela prireditev kakršnokoli iskrico – kar pa je ni -, ukročeni Gervais sploh ne bi bil tako velika zgodba." Bloger Perez Hilton je to pripisal dejstvu, da zmagovalci niso poskrbeli za takšno dramo, kakršne smo bili vajeni prejšnja leta.

Ko so novembra razglasili, da bo Gervais že tretjič zapored vodil podelitev globusov, so bili mnogi presenečeni, saj je za lanskoletno podelitev zaradi "pretirano zlobnih komentarjev" prejel mešane kritike. HFPA se je vendarle odločilo zanj.

Gervais je na lanskoletni podelitvi zlatih globusov šokiral svet, mnogi so bili prepričani, da je prestopil mejo dobrega okusa.