Umetnik je pobral tudi globusa za najboljšo moško vlogo v komediji ali muzikalu (Jean Dujardin) in za najboljšo izvirno glasbo (Ludovic Bource). Dva zlata globusa pa je dobil film Potomci, in sicer za najboljšo dramo in za najboljšo moško dramsko vlogo (George Clooney). Sedaj so oči Hollywooda uprte v 24. januar, ko bodo objavili nominacije za nagrade Ameriške akademije za filmsko znanost in umetnost oskar.

Gervais s pivom v roki nad zvezdnike: Spravil se je na Kim, Jodie in Bieberja

Nagrado za najboljši tujejezični film je prejela iranska družinska drama "A Separation", režiser Ašgar Farhadi pa je priložnost izkoristil za poudarek, da so Iranci miroljubno ljudstvo. Posebno nagrado za življenjsko delo Cecil B. DeMille je dobil Morgan Freeman, ki je v svoji dolgoletni karieri med drugim nastopil v vlogah ameriškega predsednika in Boga. Izročila sta mu jo Sidney Poitier in Helen Mirren.

Morgan Freeman (Foto: Reuters)

Michelle Williams, ki ima hčerko z dobitnikom posmrtnega oskarja Heathom Ledgerjem, je dobila zlatega globusa za najboljšo žensko glavno vlogo v komediji ali muzikalu "My Week With Marilyn". Upodobila je Marilyn Monroe, nagrado pa je prejela natanko 52 let zatem, ko je zlatega globusa v omenjeni kategoriji dobila Monroejeva.

Christopher Plummer je bil nagrajen za najboljšo stransko moško vlogo v celovečernem filmu "Beginners". Upodobil je ostarelega homoseksualnega očeta. Med ženskami je za najboljšo vlogo v drami svojega osmega zlatega globusa v karieri pobrala Meryl Streep, in sicer za upodobitev nekdanje britanske premierke Margaret Thatcher ("Iron Lady"). Nagrado za stransko žensko vlogo je prejela Octavia Spencer (Služkinje), kot ena od temnopoltih služkinj v času rasnih napetosti v ZDA v 60. letih prejšnjega stoletja.

Meryl Streep. (Foto: AP)

Woddyja Allena tudi tokrat ni bilo na spregled, da bi prejel zlatega globusa za najboljši filmski scenarij (Polnoč v Parizu), Steven Spielberg pa je z veseljem sprejel nagrado za najboljši animirani film (Tintin in njegove pustolovščine). Martin Scorsese je pobral nagrado za filmsko režijo (Hugo), kar je njegov že tretji zlati globus, lahko pa se pohvali tudi z nagrado za življenjsko delo Cecil B. DeMille.

Za najboljšo televizijsko dramsko serijo je bila razglašena "Homeland", zlatega globusa pa je dobila tudi glavna igralka serije Claire Danes. Kelsey Grammer je pobral nagrado za glavno moško vlogo v dramski seriji "Boss".

Jessica Lange in Claire Danes. (Foto: AP)

Sodobna družina je dobila oskarja v kategoriji televizijskih komičnih ali glasbenih serij, v tej kategoriji pa sta zlatega globusa za glavno žensko in moško vlogo odnesla Laura Dern ("Enlightened") ter Matt LeBlanc ("Episodes"). Najboljša televizijska miniserija ali film je "Downton Abbey", Kate Winslet je najboljša ženska glavna igralka v tej kategoriji ("Mildred Pierce"), Idris Elba (Luther) pa moški. Jessica Lange je dobila zlatega globusa za stransko vlogo ("American Horror Story"), pri moških pa je v isti kategoriji slavil Peter Dinklage ("Game of Thrones").