Od Slovenk je nastopila tudi Andreja Mali in zasedla 46. mesto (+5:52,4/6), potem ko je vse svoje upe pokopala na strelišču, kjer je bila neuspešna šestkrat.

Gregorinova, ki je bila po sprintu dvanajsta, je bila brezhibna na streljanjih leže, stoje pa ni pokrila treh tarč (0, 0, 2, 1). Med tekmo se je gibala med desetim in 15. mestom, po zadnjem obisku strelišča pa ni prišel do izraza njen običajno zelo hiter zaključni del, kjer je prepustila nekaj mest tekmicam.

"Tekaško nisem mogla iz sebe iztisniti več, me pa jezita dve zgrešeni tarči na prvem stoječem streljanju. Nisem našla pravega položaja za strel in sem se zelo trudila za vsako tarčo posebej. Ne čutim tiste forme, ki si jo že ves čas želim, zato tudi zadnji krog ni mogel biti tako močan. Upam, da želena forma še pride, saj so uvrstitve dokaj stabilne, odhajamo pa tudi na moje najljubše prizorišče v Anterselvo, kjer resnično pričakujem še kaj več," si želi napredka Gregorinova, ki v skupni razvrstitvi svetovnega pokala zaseda 17. mesto.

Bergerjeva je osvojila drugo zmago letošnje sezone v zasledovanju. Čeprav se je trikrat zavrtela v kazenskem krogu (0, 1, 2, 0), ji je do cilja uspelo ohraniti prednost pred strelsko brezhibnima Ekholmovo in Brunetovo. Švedinja in Francozinja pa sta se tudi na račun sicer zelo hitre nemške šampionke Magdalene Neuner, ki je bila danes izrazito nenatančna na strelišču, poleg tega je prvič stoje streljala v sosednje tarče (1, 0, 4, 3), povzpeli na zmagovalni oder.

Ob 14.30 bo na sporedu še moška zasledovalna tekma na 12,5 kilometra.