Klemen Bauer (+6:02,7/6) je bil 52., Janez Marič (+8:31,8/6) 79., Simon Kočevar (+9:45,0/5) 89., Vasja Rupnik (+10:16,4/8) pa 91.

"Vsaj nekaj dobrega lahko najdem v svojem današnjem nastopu in to je tek. Enostavno nisem našel sproščenosti in zanesljivosti na strelišču. Dan brez tekem bo prišel prav, da naredim dober strelski trening in spet pridobim zaupanje. Imel sem dobro priložnost, ker je velika večina ostalih tekmovalcev prav tako zgrešila precej tarč. Pogoji na strelišču so bili zelo spremenljivi in tudi zelo zavajajoči. Vetrne zastavice niso vedno pokazale realnega stanja vetra. Že na sprintu si želim nastopiti bolj sproščeno, saj sta le dve streljanji, kjer ni možno toliko nadoknaditi v teku, zato bo streljanje še toliko bolj pomembno. Proge so zelo težke, vendar so mi všeč. Še posebej je potrebno paziti na spustih, kjer je bilo danes tudi nekaj padcev," je po tekmi povedal Fak.

Z današnjim izkupičkom, predvsem strelskim, ni bi zadovoljen niti glavni trener Uroš Velepec. "Dosegli smo precej manj od pričakovanj. Res škoda, ker ima naš servis najboljše rešitve za takšen sneg, imamo smuči, ki so med najhitrejšimi tukaj, lahko se primerjamo z velesilami, ki majo precej boljše servise. Meni je žal, da nihče od petih ni ustrelil vsaj spodobno. Kljub vsemu 22. mesto Jakova s štirimi zgrešenimi streli samo po sebi ni slabo, toda če vemo, da bi bil z dvema napakama manj četrti, z ničlo pa bi lahko zmagal, potem ... Tudi Klemen s šestimi zgrešenimi streli je dosegel bistveno manj od pričakovanj. Čez dva dni je nova tekma in ne bo časa kaj preveč tuhtati. Treba se bo sprostiti in poskušati optimalno izvesti nastop," pravi Velepec.

Edini, ki je danes zadel vseh dvajset tarč, je bil zmagovalec Makovejev, ki je vpisal svojo prvo zmago v karieri. Drugouvrščeni Norvežan Emil Hegle Svendsen je bil neuspešen dvakrat, vendar je za zmagovalcem zaostal za manj kot eno zgrešeno tarčo. Tretji, Šved Björn Ferry, si je prislužil minuto časovnega pribitka, a zaostal za skoraj minuto in petnajst sekund. Svendsen je s tem še povečal prednost v svetovnem pokalu.

Po desetih od skupno 26 tekem sezone Svendsen vodi s 382 točkami, sledita pa mu Francoz Martin Fourcade s 348 in rojak Tarjei Boe s 336. Med Slovenci je najvišje Fak na 23. mestu s 171 točkami.

Že v petek čaka nova priložnost biatlonke, ki bodo ob 14.30 začele tekmovanje v sprintu na 7,5-kilometrski progi.