Komik v svoji oddaji igra lik glasnega in samega sebe polnega konservativnega voditelja informativnih televizijskih oddaj, po vzoru voditelja televizije Fox Billa O'Reillyja. Colbert poveličevanje svojega lika pripelje do skrajnosti in tako sedaj tudi izraža prepričanje, da ZDA čakajo le še njega, da jih reši.

Zato je ustanovil raziskovalni odbor, kar je prvi korak k vložitvi predsedniške kandidature, v četrtek pa si je med oddajo zagotovil tudi financiranje kampanje z ustanovitvijo tako imenovanega "superodbora za politično akcijo". Pri tem je na zabaven način gledalcem predstavil vse pomanjkljivosti volilnega sistema.

Zakon namreč določa, da lahko posameznik kandidatu za kampanjo nakaže le določeno vsoto denarja. Vendar pa lahko PAC iz anonimnih virov zbere in porabi neomejene količine denarja v pomoč kandidatu, pri čemer je prepovedano le, da se s kandidatovo kampanjo ne sme neposredno usklajevati.

Južno Karolino, kjer bodo imeli republikanci strankarske volitve v soboto 21. januarja, so te dni preplavili plačani oglasi superodborov, ki delujejo za posamezne kandidate z uničevanjem konkurence. Vodilni kandidat Mitt Romney je na ta način v Iowi uničil Newta Gingricha, sedaj pa mu nekdanji predsednik predstavniškega doma kongresa vrača z isto mero, skupaj s teksaškim guvernerjem Rickom Perryjem.

Colbert je v oddajo povabil prijatelja Jona Stewarta, ki ima pol ure pred njim vsak večer oddajo na isti televiziji "Comedy Channel" in nanj prenesel neznano vsoto denarja za to, da lahko Stewart obljubi, da bo "povsem brez usklajevanja" uničeval konkurenco. Vse skupaj je sicer povsem legalno. Colbert se je v preteklosti že skušal prijaviti med republikanske kandidate, vendar mu ni uspelo.