Svojo šesto zmago v svetovnem pokalu in prvo letošnjo je zabeležil Avstrijec Andreas Prommegger, Saboljev pa se je z drugim mestom dokopal do svojega daleč največjega uspeha, doslej je bil najboljši sedmi, in sicer v uvodni tekmi letošnje sezone v Landgraafu.

Flanderjev uspeh so dopolnili Žan Košir (tretji iz kvalifikacij) s šestim - v četrtfinalu je izgubil prav s Flandrom -, Jernej Demšar z desetim in Rok Marguč s 13. mestom. Brez finala so ostali Izidor Šušteršič, ki je dosegel 26. čas kvalifikacij, Tim Mastnak in Jure Hafner, slednja sta ostala brez uvrstitve.

"Z rezultatom sem zelo zadovoljen, saj sem iztržil svoj maksimum. Z nekaj sreče bi lahko proti Rusu iztržil več, v dveh vožnjah sem namreč zaostal le stotinko. Treba pa je vedeti, da se me je pred dvema dnevoma lotila neka viroza. Na treningu v Avstriji sem bil 20 ur brez tekočine, imel sem želodčne težave in vse, kar jih spremlja. Tudi do infuzije nisem mogel, tako da sem bil še včeraj povsem brez moči in nisem bil prepričan, da bom danes sploh nastopil. Danes sem bil iz vožnje v vožnjo bolj brez moči, zaradi teh težav je rezultat več vreden. Verjamem pa, da se mi bo stotinka, ki sem jo izgubil proti Rusu Saboljevu - on je predvsem v tekmah evropskega pokala v slalomu že dokazal, da je hiter, vrnila že v nedeljo na naslednji tekmi v Bad Gasteinu," je po svojem drugem najboljšem dosežku v sezoni izmučen dejal Flander.

Pri ženskah je drugič letos zmagala Švicarka Patrizia Kummmer pred Rusinjo Jekaterino Tudegeševo, Glorija Kotnik je zasedla 30. mesto.