Zvon Dva Holding v stečaj

Okrožno sodišče v Mariboru je včeraj ustavilo postopek prisilne poravnave nad dolžnikom Zvonom Dva Holdingom, ki je pretežno v lasti cerkve, in sprožilo stečajni postopek. Za stečajno upraviteljico je imenovalo Vido Gaberc, ki je vodila že postopek prisilne poravnave, kot zadnji dan za prijavo terjatev pa določilo 12. april.

Adria poleti spet na Otok in v Barcelono

Adria Airways bo v poletnem voznem redu opravila več kot 170 rednih tedenskih letov iz Ljubljane, in sicer na 18 destinacij. Med tistimi, ki jih pozimi ni bilo, se vrača letalska proga v London, prav tako bo mogoče poleteti v Manchester in Barcelono. V poletnih mesecih bo ponudba razširjena tudi s čarterskimi poleti po Sredozemlju, medtem ko letijo čarterji Adrie vse leto v Shram el Sheik in Hurgado.

Terme Maribor uspešno

Lansko leto je za Terme Maribor pomenilo izboljšanje v primerjavi z letom 2010. Čeprav končni izkupiček še ni znan, so po prvih ocenah ustvarili skoraj 44 milijonov evrov prihodkov.

Hit z novo podjetniško kolektivno pogodbo

V družbi Hit je ob začetku novega leta začel veljati normativni del nove Podjetniške kolektivne pogodbe, ki je rezultat skupnih prizadevanj uprave, Hitovih sindikatov (SIDS, GIT in VRBA) ter zunanjih strokovnjakov. Pogajanja in usklajevanja za nov plačni sistem in način razporejanja delovnega časa se ob tem nadaljujejo, a naj bi se končala do konca marca 2012.

Stečaj družbe Vegrad Naložba končan

Okrožno sodišče v Celju je včeraj sklenilo, da se stečajni postopek nad družbo pooblaščenko Vegrad Naložba, ki se je začel 9. septembra, konča, ne da bi bila opravljena razdelitev upnikom. Stečajna masa namreč ni zadoščala niti za pokritje stroškov stečaja.

Novi direktor v Autocommerceu

Nekdanji namestnik direktorja podjetja Autocommerce Štefan Vöröš je na mestu vodilnega pred dnevi zamenjal Rasta Oderlapa, sicer predsednika upravnega odbora odbojkarskega kluba ACH Volley. Omenimo, da je ACH, ki ga vodi Herman Rigelnik, 100-odstotni lastnik Autocommercea.

Slovenci uživamo nižjo raven gospodarske svobode

Slovenija je po raziskavi ameriške ustanove Heritage Foundation in časnika Wall Street Journal na lestvici ekonomske svobode za leto 2012 med 184 državami zasedla 69. mesto, s čimer je zdrsnila za tri mesta. Za ekonomsko svobodo si je prislužila oceno 62,9 točke, s čimer se je uvrstila tik za Portugalsko in pred Južnoafriško republiko. Med 43 evropskimi državami se je Slovenija uvrstila na 32. mesto. Njena ocena je tako sicer nad svetovnim povprečjem, ki je pri 59,5 točke, a pod regionalnim, ki je pri 66,1 točke.

Še danes razpis za člana uprave Vzajemne

Javni razpis za člana uprave zavarovalnice Vzajemne, ki se je začel 5. januarja, se končuje danes. Imena kandidatov še niso znana.

Delo TČR z novim direktorjem

Ivo Gulić je postal direktor podjetja Delo - Tisk časopisov in revij (TČR). Na tem mestu je zamenjal zdaj že nekdanjega vodilnega moža Martina Odlazka.

Pripravil Jan Bratanič