Mesto izvršnega direktorja je zasedel dosedanji predsednik ponudnika storitev spletnih plačil PayPal, 54-letni Scott Thompson. Slednji je PayPal, sicer v lasti še enega spletnega velikana eBay, vodil od leta 2008 dalje in v tem obdobju s širitvijo v ponudbo mobilnih storitev in prefinjenim občutkom za podrobnosti uspel povečati število uporabnikov na prek 100 milijonov, kar je PayPalu omogočilo tudi podvojiti prihodke.

Toda Thompsona pri Yahooju čakajo še precej večji izzivi, saj vodenje prevzema v za družbo zelo negotovih in turbulentnih časih. Drugi največji svetovni spletni iskalnik se namreč sooča s krepkim upadom oglaševalskih prihodkov kot posledica močne konkurence Googla in Facebooka, negotova pa je tudi prihodnost sodelovanja z IT velikanom Microsoftom.

Microsoft je že leta 2008 za Yahoo ponujal kar 47,5 milijarde dolarjev, toda Carol Bartz in bivša uprava je ponudbo zavrnila kot prenizko. Dobra tri leta kasneje pa so delnice kalifornijske družbe vredne le še okoli 14 milijard, prav takšne odločitve pa so Bartzovo med drugim tudi stale položaja. Microsoft je sicer v zadnjem času znova okrepil zanimanje, za nakup pa so interes izrazili tudi kitajski spletni trgovski portal Alibaba in nekaj investicijskih družb zasebnega kapitala. Obenem pa se pojavljajo tudi govorice, da Yahoo prodaja del svojih naložb na Japonskem in Kitajskem.