Vesna Fabjan je zasedla 55. mesto (+3:30,4), Alenka Čebašek pa je bila 62. (+4:12,0). Katja Višnar na turneji ne nastopa več.

Po pričakovanju so bile najhitrejše tiste tekmovalke, ki so na vrhu tudi v skupni razvrstitvi turneje. Reprezentančni kolegici Bjoergnova in Johaugova sta bili morda v prednosti, ker sta lahko z združenimi močmi nastopili proti Kowalczykovi. Vendar se Poljakinja ni dala ugnati. Tekla je zelo odločno in bila ves čas v boju za zmago, o prvem mestu pa je odločila dobra taktična poteza Bjoergnove, ki je v zadnjem delu proge tekla za najhujšima tekmicama, v odločilnih trenutkih pa v zaključnem spustu vendarle izbrala najboljšo linijo. V skupnem seštevku turneje je v vodstvu Kowalczykova pred Bjoergnovo in Johaugovo.

Barbara Jezeršek je veliko pričakovala od kombinirane tekme, ki ji ponavadi ustreza, na koncu pa ni bila zadovoljna s svojim dosežkom, ker se zaveda, da lahko doseže še veliko več. "Danes je bilo zanimivo. Pohvalila bi servis, ki je pripravil fenomenalne smuči, forma pa ni bila najboljša. Tekma je bila težka, nisem našla prave forme, v kakršni sem bila na Rogli. Jutri se bom spočila in si želim, da bi bil italijanski del turneje veliko boljši in da pokažem tisto, kar znam narediti," je dejala Jezerškova.

"Tekma je bila težka, poleg tega sem imela nekoliko slabši dan. Na start sem šla z mislijo, da skušam privarčevati kakšen odstotek moči za naprej in jih nisem porabila vse do konca. V Dobbiacu me čakajo še pomembnejše tekme. Ko sem videla, da počutje ni pravo, se nisem preveč gnala. Vesela sem, da se je to zgodilo zdaj. Upam, da za naprej ne bo teh slabih dni, veselim pa se že jutrišnjega dneva počitka, da bom po njem lahko čim bolje nadaljevala nastop v Dobbiacu," pa je po tekmi povedala Vesna Fabjan.

Northug pred Cologno

V moški konkurenci je zmagal Norvežan Petter Northug (50:27,3). Drugo mesto je po skiatlonu 10 km prosto in 10 km klasično osvojil Švicar Dario Cologna (+0,3), tretji pa je bil Rus Maksim Vjalegžanin (+0,6).

Jutri bo na turneji prost dan, ta se bo nadaljevala v torek v Dobiaccu. Moški bodo nastopili na 5 km klasično, ženske pa na 3 kilometre v klasični tehniki.