"Mislim, da smo bili celo malce presenečeni v klasiki, saj je Vesna dosegla najboljši rezultat v tem slogu, pri Katji pa se pozna še bolezen z Rogle, tako da se bo verjetno umaknila s Tour de Skija in bo šla na priprave za januarski del tekmovanj v sprintu, tako da bo spet na visoki ravni. Petnajsto mesto je zelo solidno, če pa bi bila Katja prava, bi lahko naredila še precej več. Razmere pa so bile tudi zelo težke za klasiko. Ni bilo težav s smučmi in mažami, ampak deževne razmere so same po sebi težke, tako da ni enostavno tekmovati," je po tekmi povedal vodja tekaške reprezentance Marko Gracer.

V kvalifikacijah je bila Fabjanova sedma, Višnarjeva pa 13., v izločilnih bojih z ramo ob rami s tekmicami pa sta imeli Slovenki na težki, 1200 metrov dolgi progi z dvema zahtevnima vzponoma še težje delo. Fabjanova je nastopila v drugi četrtfinalni skupini in se s taktično dobrim nastopom s tretjim mestom kot srečna poraženka še uvrstila v polfinale. Višnarjeva je bila v peti skupini prav tako tretja, vendar za malenkost prepočasna, da bi si priborila še en nastop. V polfinalu Fabjanova ni bila več tako eksplozivna in pri vrhu kot v četrtfinalu. Padla je na šesto mesto, s katerega ni več mogla napredovati. Prepočasni za izločilne boje sta bili Barbara Jezeršek na 46. in Alenka Čebašek na 51. mestu.

Razplet pri vrhu pa je bil spet v domeni Kowalczykove, ki nadaljuje zmagoviti niz na novoletni tekaški turneji. Poljakinja je na tretji tekmi šestega toura še tretjič zmagala in se utrdila v vodstvu v skupni razvrstitvi. Drugo mesto je v finalu zasedla Bjoergnova, tretje pa njena rojakinja Jacobsenova. Takšen je bil vrstni red na vrhu že v kvalifikacijah. V skupni razvrstitvi turneje ima Kowalczykova 22,2 sekunde prednosti pred Bjoergnovo in 1:01 minute pred drugo Norvežanko Therese Johaug.

V moški konkurenci so prednjačili ruski smučarski tekači. Rusi so namreč zasedli prva štiri mesta. Zmagal je Nikita Krjukov pred Aleksejem Petuhovom, Nikolajem Morilovom in Dimitrijem Japarovom. Slovencev ni bilo na startu. V skupnem seštevku toura vodi Norvežan Petter Northug, ki ima 4,8 sekunde naskoka pred Švicarjem Dariom Cologno, tretji pa je Japarov (+14,1).

V nedeljo bosta na sporedu moška in ženska tekma v dvojnem zasledovanju. "Jutri je za naše tekmovalke bolj kot ne dan, ki ga morajo čim bolje prestati, imeti čim manjše zaostanke. Predvsem pa moramo gledati na to, da poskusimo na naslednji sprinterski preizkušnji ali pa še prej na tri kilometrski tekmi v klasičnem slogu osvojiti še kakšno točko v svetovnem pokalu," pravi Gracer.