Alenka Čebašek je bila 40. (+24,4), Barbara Jezeršek 46. (+27,6), Katja Višnar pa 48. (+28,5).

V Oberhofu je v sredo deževalo in dobro pripravljena proga je čez noč zmrznila, tako da je bila precej hitrejša kot lani. "Z rezultatom sem zelo zadovoljna. V prvem delu sem morda malo zaspala, finiš pa je bil izvrsten. Že do vrha klanca sem nekaj nadoknadila in potem še do cilja, kar je bilo zelo pomembno. Glavno je, da imam točke, vendar pa so še rezerve. To je spodbuda za naprej, da se mi je odprlo tudi na malo večji razdalji. Občutek je bil zelo dober, smučke tudi, tako da grem malo bolj sproščeno naprej," je po nastopu povedala Vesna Fabjan, ki je dosegla svoj najboljši rezultat na večji razdalji od sprinta.

Proga je bila specifična, na nekaterih delih ledena. Veliko preglavic je tekmovalkam povzročal zahteven ovinek, v katerem so nekatere padle. Na vrhu klanca so bile vse Slovenke dokaj blizu, od tam je Fabjanova bistveno pospešila, druge pa so malo izgubljale. Zlasti zadnjih 300 metrov napete ravnine je bilo zelo težko preteči v visokem ritmu. Tudi druge Slovenke so bile na koncu vendarle zadovoljne.

"Načrtovali smo, da se bo ena tekmovalka uvrstila med dobitnice točk. Dvaindvajseto mesto Vesne Fabjan je lep dosežek, dobro izhodišče za jutrišnjo tekmo in predvsem lepa napoved za sprint. Tudi Alenka, Barbara in Katja so nastopile solidno," je nastop Slovenk ocenil vodja ekip Marko Gracer, ki na petkovi tekmi na 10 km klasično s startom z zaostanki z današnje tekme največ pričakuje od Jezerškove. Tekma bo zelo težka, ker vremenoslovci napovedujejo sneženje.

Za Fabjanovo bo najtežje na začetnem kilometru in pol, ko se dekleta ponavadi zaženejo na vso moč. "Prvi del bo najpomembnejši, da ostanem zraven, potem pa se bom skušala v svojem ritmu voziti v zavetrju skupine. Rezultatsko nimam velikih pričakovanj. Želim si čim bolje odteči tekmo in se pripraviti za Oberstdorf," je dejala Fabjanova, ki največ stavi na sprinta v Oberstdorfu in Dobbiacu.

Moški prolog na 3,75 km je dobil Norvežan Petter Northug (7:58,3) pred Švicarjem Dariem Cologno (+0,7) in Francozom Mauriceom Manificatom (+4,0).