Komedijant, ki je zase v preteklosti povedal, da je ateist, je tokrat zapadel v novo govoričenje. Zatrdil je, da nima nič proti krščanstvu – le proti pobožnjakarjem, polnim predsodkov. 50-letni komedijant se z novimi sporočili očitno naprej bori proti verskim ekstremistom. V četrtek je objavil množico sporočil, pri tem je citiral tudi Voltaira.

Rickyjevi komentarji so razburili mnoge vernike, ki mu sledijo. Uporabnik #GodsWordIslaw je zapisal: "Kateri koli kristjan, ki sledi @rickygervais, ni kristjan. Dobri kristjani te sovražijo bolj kot jaz.“ Zvezdnik se ni dal. Vračal je udarce komentatorjem, nadalje pa se boril tudi proti prepričanju ljudi, predvsem se je spravil na posameznike z močnim prepričanjem v obstoj zunajzemeljskega.

Zgoraj omenjenemu uporabniku je na primer odgovoril: "Nisem proti-kristjan. Sem proti ljudem, polnim predsodkov. Ne verjamem v NOBENEGA boga. Vse religije obravnavam enako. In vse dobre ljudi.“ Gervais se je nedavno reviji New Humanist odprl glede svojega "pomanjkanja“ religioznosti.

Razgovoril pa se je tudi o svojem novem projektu, imenovanem Afterlife, v katerem zaigra Boga. Predvsem predstavi  njegov "aroganten način, ki meni, da je najboljša stvar, ki se je zgodila po kosu kruha.“ Kljub občutljivi tematiki pa Gervais svari, naj ljudje šova ne jemljejo preresno.

"On (Bog v šovu) v nebesih toplo sprejema tudi ateiste. Ima rad dobre ateiste. Rad ima dejstvo, da so bili moralni in to kljub temu, da niso menili, da bodo nagrajeni z večnostjo. Ne gre za anti-religijo, temveč zgolj zabavo,“ je povedal komedijant.

Zvezdnik je tudi povedal, da je nekoč verjel v Boga in bil kristjan, a se je veri odpovedal, ko je bil star osem let. "Na srečo sta me zanimala tudi znanost in narava. Razum in logika. Pa resnicoljubnost in odkritost. Enakost in pravičnost. Do osmega leta starosti sem tako že postal ateist,“ je dodal.