Slovenski odbojkarski prvaki so zabeležili še drugi poraz, tako kot pred šestimi dnevi v Lodžu so bili tudi tokrat boljši od njih sedemkratni zaporedni poljski prvaki, igralci Skra Belchatowa. Če je bila prva tekma na Poljskem rešena šele v skrajšanem petem nizu, potem ko so Slovenci zapravili vodstvo z 2:0, pa je bil tokrat zmagovalec znan že po treh. To sicer ne pomeni, da Ljubljančani niso nudili dostojnega odpora, toda favorizirani Poljaki so bili enostavno predobri, da bi prišlo do presenečenja. V uvodnem nizu je sicer dolgo kazalo, da do njega lahko pride, a po nesrečno izgubljeni končnici se je tehtnica povsem nagnila na stran gostov, ki svojih priložnosti niso izpustili iz rok, tudi po zaslugi nezbranosti in napak domačih.

Obe ekipi sta dvoboj začeli praktično brez napak. Grešili sta le pri servisih, medtem ko sta zanesljivo zaključevali napade, zato ni čudno, da si nobeni ni uspelo priigrati večje prednosti. Večinoma so vodili Ljubljančani, največ za dve točki, medtem ko so do končnice prvega niza Poljaki povedli le dvakrat. A na žalost številnih gledalcev so se napake pri ACH Volleyju prikradle, ko so si to najmanj želeli. Pri vodstvu 23:21 je Daniel Lewis naredil napako pri sprejemu, nato so Poljaki dosegli svojo prvo blok točko na tekmi, sledila je še napaka pri organizaciji igre. Tako so do prve žoge za vodstvo z 1:0 prišli igralci Belchatowa. A to je bil le uvod v pravo dramo, v kateri sta imeli obe ekipi priložnost za osvojitev niza, to pa je po zaslugi odličnih servisov Mariusza Wlazlyja po maratonskem boju uspelo poljskim prvakom.

Slovenci so v prvem nizu odlično sprejemali servise, v drugem pa so pri tem nekoliko popustili. Ravno tako so gostje močno popravili blok in že na začetku niza je bilo na semaforju 3:7. Alen Šket in Milan Rašić sta z napadalnimi akcijami svoji ekipi še zagotovila priključek (9:10, 10:11), toda nato so gostje dobili šest točk zapored ter povedli s 17:10. Domači trener Igor Kolaković je ritem tekmecev poskušal zaustaviti z menjavami, kar pa mu ni uspelo, tako da so Poljaki prišli do vodstva z 2:0.

Premoč so zadržali v tretjem nizu, v katerem so ves čas vodili; da se ne obeta nič dobrega, se je dalo slutiti že pri izidu 9:15, ko so nanizali štiri točke zapored. Kolaković je poskušal do preobrata priti z menjavo podajalca, Dejana Vinčića je zamenjal Gregor Ropret, a tekma proti Budvanski rivijeri, kjer je bil prav Ropret junak preobrata, se ni ponovila. Ena najboljših evropskih ekip, ki je ACH Volley premagala še tretjič v tretji medsebojni tekmi, je kljub menjavam v postavi zanesljivo prišla do treh točk, s katerimi je utrdila vodstvo v skupini.