Rogla se je v nedeljo pokazala v vsem razkošju, tako glede zimske idile ter številnih navijačev kot uspeha domačih deklet. Že uvrstitev štirih med trideseterico v izločilne teke je bil presežek, ki je v analih zapisan le v Salzburgu 2001, a v drugih okoliščinah. Vesna Fabjan je z drugim časom kvalifikacij za Švedinjo Ido Ingemarsdotter napovedala veliko ofenzivo. Ob Alenki Čebašek, ki se redno uvršča med dobitnice točk, pa sta se skozi mala vrata prvič prerinili Barbara Jezeršek in kljub težavam z zdravjem tudi Katja Višnar.

V četrtfinalu se je Čebaškova spotaknila, maratonka Barbara Jezeršek pa ni bila dovolj eksplozivna, da bi lahko dosegli več kot par točk. Sta pa zato Fabjanova in Višnarjeva z napadalnim slogom pritekli polfinale. "Druge taktike ni, kot da napadata. Obe morata naprej, saj le tako lahko napredujeta. S tem, da se druge tudi malo prerivajo zadaj," sta o taktiki, ki jo bosta svetovala, staknila glave Vladimir Korolkevič in Marko Gracer. Obe sta nasvet izpolnili do potankosti. Obe sta v svojih skupinah vodili do vrha najtežjega dela na vzponu čez most, položen del navzgor v ciljno ravnino pa je pokazal brutalnost. Že vnaprej smo napovedali, da je to ključni del sprinta na Rogli. Višnarjeva je bila peta v skupini z Ingemarsdotterjevo in olimpijsko zmagovalko Kanadčanko Chandro Crawford, ki sta bili kasneje na stopničkah. "Zjutraj sem še premišljevala, ali sploh grem na start. Če bi mi včeraj kdo ponudil deseto mesto, bi takoj podpisala. Najtežje je bilo v kvalifikacijah, potem so me navijači v četrtfinalu kar ponesli. V polfinalu me je po vsem 'pobralo' ravno v finišu," je s hripavim glasom razpredala Blejka Katja Višnar, medtem ko je z enim očesom spremljala veliki finale z njenim princem Hattestadom, petim v cilju.

Vsa Rogla je obmolknila, ko je Fabjanova kot tretja prečkala ciljno črto v drugi polfinalni skupini za prvo favoritinjo Kikkan Randall in Norvežanko Maiken Caspersen Falla. Ko je sijajni napovedovalec Bojan Makovec, ki je bil prejšnji teden še v enaki vlogi v Harrahcovu, objavil finale, je bila Rogla v deliriju. Streznitev čez nekaj trenutkov, da sta srečnici po času v velikem finalu vseeno iz Oestbergova in Korosteleva iz skupine Višnarjeve, je bila kot hladen tuš. "Tako blizu sem bila, pa tako malo je manjkalo. Proti Falli in Randallovi sem vedela, da bo zelo težko. V škarje sta me stisnili vrh klanca na mostu. Borila sem se, a je bilo premalo. Počutila sem se veliko bolje kot do zdaj, kar je velika vzpodbuda za naprej na Tour de Ski," se je sprijaznila Fabjanova. Zmagovalni oder so si naposled ob nezgodi Randallove prigarale zanjo premagljive tekmice, čast Norvežank pa je namesto kraljice Marit rešila mala Falla. "Sem zelo srečna. Sanje so se uresničile. Počutila sem se zelo močno," je slavila Norvežanka Maiken Caspersen Falla. Pripomba Fabjanove je bila še bolj primerna razpletu. "Že zjutraj sem čutila, da se bo dalo doseči veliko. Favoritka je bila res le Randallova, pa še ona je padla. Tekma je bila res odprta. Kar pogrešam svoje ime tam spredaj."