Slovenke so nastopile v skladu s pričakovanji, saj je vodja reprezentanc Marko Gracer v soboto napovedal en polfinale in dve uvrstitvi do 20. mesta. V izenačenih polfinalnih skupinah je najprej bolje kazalo Fabjanovi, ki je bila tretja, a je bila prva skupina s Katjo Višnar nekaj hitrejša, tako da sta se v finale kot srečni poraženki uvrstili Natalija Korosteleva in Ingvild Oestberg. Vesna Fabjan je bila tako na koncu sedma, torej mesto za finalom, Višnarjeva deseta, Čebaškova 28., Jezerškova pa 30.

"V bistvu ni bilo najbolj prijetno, ko sem slišala, da mi ni uspelo. Publika je bila čudovita, škoda, da sem zaključila že v polfinalu, saj sem si finale zelo želela. Vseeno je to lepa spodbuda za naprej, posebej ob navijanju teh čudovitih navijačev. Danes sem se počutila zelo dobro, že v kvalifikacijah in tudi v četrtfinalu. V polfinalu je bilo težje, morda je spet zmanjkal tisti kanček sreče. Danes pa sem vesela, ne samo zaradi sebe, ampak tudi zaradi navijačev," je po tekmi dejala Fabjanova.

"Proga mi je tukaj zelo všeč, počutje pa danes ni bilo takšno, kot sem si ga želela. Vesela sem uvrstitve v polfinale, a mi je potem malo zmanjkalo moči. Vesela sem, da sem lahko danes natopila trikrat, navijači so res odlični," je po tekmi dejala Višnarjeva, ki je imela v teh dneh pred tekmo zdravstvene težave in do zadnjega ni vedela, ali bo danes sploh nastopila.

Lepo sta presenetili Čebaškova in Jezerškova, ki sta se prav tako prebili v zaključne boje. "Imeti vse štiri tekmovalke med najboljšo trideseterico, to je lep ekipni uspeh. Napovedal sem en polfinale, dobili smo kar dva, poleg tega pa so bile vse štiri v četrtfinalu. Vsekakor moramo biti z izkupičkom zadovoljni. Zdaj nas čakajo priprave za Tour de Ski, najbrž bomo odšli v Italijo. Fantje so še mladi in jih ne nameravamo pogosto pošiljati v ogenj, sploh ne na distancah. Menim, da bodo z načrtnim delom Ivana Hudača lepo napredovali, vendar pa za preboj med najboljše še potrebujejo leto ali dve treninga," pa je nastope slovenske vrste ocenil vodja tekaških reprezentanc Marko Gracer.

Pri moških zmaga Švicarja

Pri moških je zmagal Švicar Dario Cologna (2:27,7). Drugo mesto je osvojil Rus Nikolaj Morilov (+0,3), tretji pa je bil Norvežan Anders Gloeersen (+1,3). Med slovensko četverico, vsi so izpadli v kvalifikacijah, je bil najboljši Matjaž Gorjanc na 67. mestu z zaostankom 11,28 sekunde, mesto za njim je pristal Luka Prosen (+ 11,59), na 72. mesto se je uvrstil Gregor Kralj (+ 12,28) in na 73. Boštjan Klavžar (+ 13,69).

Zdaj sledi v karavani smučarskega teka nekajdnevni premor, nato pa sledi vrhunec sezone - Tour de Ski, ki se bo s prologom 29. decembra začel v Oberhofu.