Zdaj jih že malce tare skrb, da se bo vsa tekaška Evropa zgrnila na Pokljuko in bo tekmovalcev v mladinski in članski kategoriji celo preveč.

Že v ponedeljek je Mednarodna biatlonska zveza IBU tekmo svetovnega pokala s tretjega prizorišča Le Grand Bornandu v Franciji prenesla v tirolski Hochfilzen, kjer bodo tekme že od petka dalje in tako še prihodnji teden. Pokljuka je kot tretje nadomestno prizorišče že teoretično odpadla, ker se pokriva s tekmo tekaškega svetovnega pokala na Rogli, kar se je decembra 2009 sicer že zgodilo. Poznavalci zakulisja pa vedo tudi, da je direktor svetovnega pokala Franz Berger doma v Hochfilznu in odločitev IBU je kristalno jasna. Hotelirji na obeh prizoriščih so izjemno zadovoljni.

Bo sprememba tekmovališč vplivala na reprezentančne ekipe? "V mislih sem imel, da bi dali priložnost Lili Drčar, vendar bo priložnost dobila naslednji teden po tekmi v Ridanu. Zaradi uganke s smučmi med biatlonci ne bomo delali rotacij," je biatlonsko strategijo navrgel trener Uroš Velepec. Tudi Marko Gracer, vodja tekaških reprezentanc, je zavrnil možnost, da bi priložnost na tekmi svetovnega pokala konec tedna v Davosu na sprintu dobila še peta tekačica, morda Logatčanka Eva Sever Rus, ki je pokazala zelo dobro formo na prvih preglednih tekmah na Norveškem in Pokljuki. "Mladinka v Davos? Ah, kje pa. Nima smisla. Mislim, da še ne leti tako, da bi se lahko približala trideseterici. Še ostala četverica, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Alenka Čebašek in Barbara Jezeršek, mora biti hitra, da bi bile blizu. Eva je res dobro pripravljena, vendar ima svoj program. Očitno ji je dobro del trening s fanti, katerim je poskušala slediti," je pogled pojasnil Marko Gracer.

Mladi tekači z Rokom Tršanom, kljub poškodbi najhitrejšim na pregledni tekmi, in peterico varovancev Ivana Hudača ter mladim valom tekačic (Eržen, Sever Rus, Razinger, Lampič, Einfalt) bodo torej še teden prej na očeh domače javnosti. Najboljši so lahko nadejajo starta na svetovnem pokalu na Rogli. Razmere so na Pohorju malce bolj zapletene kot pod Triglavom. Ob zadnjih padavinah so se nadejali več snega kot nekaj centimetrov in zgolj belo kuliso. Včeraj so že lahko "bruhali" sneg. Danes si bosta razmere ogledala inšpektor FIS Peter Petriček in vodja tekmovanja Uroš Ponikvar, ki bosta že razkrila zadnji scenarij o izvedbi tekme.