Na vrh Billboardovih lestvic se je zavihtela tako s singlom 'Rolling in the deep' kot tudi s prvencem '21'. Je nadarjena, močna in čutna Britanka, ki je v letošnjem letu potolkla prav vse pop dive – od Rihanne in Katy Perry do Lady Gaga.

Amy bi lahko bila njena starejša sestra

Namesto da bi razkrila načrte za prihodnje leto, pa se je Adele pri 23. letih odločila, da se bo za nekaj let umaknila iz glasbenega sveta. "Ničesar privlačnega ne vidim v tem, da imam kot umetnica nek načrt," je v svojem stilu zaprla usta tistim, ki so ji to vprašanje postavili že večkrat. "Nekaterim bi se to seveda zdelo smiselno … Ampak raje verjamem vase in sem zadovoljna s tem, kar naredim, in ustvarjam glasbo, ki mi je všeč, nosim oblačila, ki mi ne pristojijo … Strah me je, da bi postala nepomembna, če bi se mi iztekel rok. Amy je to vtetovirala vame," je pojasnila Adele, ki jo velikokrat primerjajo s pokojno britansko glasbenico.

Adele je svoj koncert v Royal Albert Hallu, ki ga je imela 22. septembra v Londonu, posvetila ravno Amy. In ne le zato, ker je Amy glasbeno industrijo prisilila, da talent postavi pred zunanjo podobo in dobro oglaševalsko kampanjo, saj morda Adele sicer sploh ne bi poznali. Koncert ji je posvetila zato, ker jo neprenehoma primerjajo s tragično preminulo glasbenico, in ker bi ji lahko bila starejša sestra. In zato, ker sta jo Amyjina originalnost in slog, kot je dejala sama, globoko ganila.

Vzrok za odpoved težave z zdravjem ali žalost ob izgubi fanta?

Po glasbenem svetu pa se šušlja tudi, da je Adele odpovedala turnejo, ker ne more več odlagati operacije glasilk in si mora odpočiti glas. Malo bolj romantična različica vzroka odpovedi turneje je globoka žalost zaradi prekinitve zveze z nekdanjim fantom (to se je sicer zgodilo že pred dvema letoma!), o čemer pripoveduje tudi njen prvenec '21'.

"Zares se veselim, da nekaj časa ne bom počela ničesar," je oddih v karieri komentirala Adele. "Mislim, da bi lahko pri 25 ali 26 lahko posnela naslednji album, a o tem še nisem veliko razmišljala. Malo se bom prizemljila, si odpočila in nekaj časa enostavno samo – bom. Izginila bom in se, ko bom pripravljena, vrnila s ploščo, ki bo dovolj dobra zame."

Povedala je še, da nima novih pesmi in jih tudi ne piše, sedaj pa želi resnično doživeti in se zavedati leta, ki je za njo. Takšna skromnost in mirnost pa sta verjetno veliko pripomogla k temu, da je postala tako slavna.