Na trenerskem položaju je zamenjal Dušana Kosiča. Ta se je usedel na klop lanskega septembra, ko je bila Olimpija pri dnu lestvice. Zapustil jo je na tretjem mestu z visokim zaostankom za vodilnim Mariborom. O okoliščinah slovesa včeraj še ni želel dajati izjav. Bolj sta bila zgovorna Prašnikar in športni direktor Olimpije Mile Ačimovič. Razpredala sta o ciljih zeleno-bele barke, ki je še v poletnih mesecih plula v mirnih vodah, v zadnjem delu jesenskega dela sezone pa zapeljala v razburkano morje. Nemirna plovba je odnesla trenerja, ne pa tudi njegovih sodelavcev, s katerimi si je delil odgovornosti za rezultate. Vsi skupaj so vsaj na videz verjeli v ideal napadalnega nogometa, tudi za ceno slabših rezultatov. A ideal in stvarnost po navadi ne gresta skupaj, kar je v svojih izjavah večkrat poudarjal prav Kosić. "Kosića je odnesel rezultat. Imela sva zelo dober odnos, v ospredje pa je vedno treba postaviti Olimpijo. Dušan je ogromno naredil. Iz kluba je odšel večji, kot je bil, ko je vanj prišel," je pojasnil Ačimovič in natrosil dejstva, da Olimpija zaostaja 15 točk za Mariborom, da je izpadla v prvem krogu pokala, da je preveč odvisna od Dareta Vršiča.

Tako je bilo s preteklostjo opravljeno, pogled pa znova usmerjen v prihodnost, ko naj bi zeleni barvni odtenek prvič v 21. stoletju prevladal nad vijoličnim. Olimpija naj bi postala odlično organizirana, igrala vrhunski nogomet, ujela in prehitela Maribor… Nogometni navdušenci v Ljubljani so se tovrstnih zgodb naposlušali v zadnjih 16 letih. Zdaj je pripovedovalec Bojan Prašnikar. Vprašanje je, ali bodo besede vendarle meso postale. "Sem v starosti, ko moram v delu videti smisel. V vseh pogledih hočemo klub dvigniti na višjo raven, tudi organizacijsko. Spomladi želimo doseči čim boljše izide in pripraviti temelje za prihodnost, da bomo kos zahtevnejšim nalogam. Tako kot se je Maribor včasih učil od Olimpije, zdaj želimo mi priti bližje Mariboru oziroma mu biti enkrat enakovredni. Klub ima nogometni objekt, a tudi druge težave, kot sta oprema in definiranje doma. Včasih je bil ta za Bežigradom, kjer se je vse dogajalo, četudi so bili klubski prostori na drugem koncu mesta. To dušo mora Olimpija dobiti nazaj," je dejal Bojan Prašnikar, ki je podpisal pogodbo za leto dni in pol.

Prašnikar si je igro Olimpije že ogledal ob koncu jesenskega dela sezone. Pravi, da le kot nogometni navdušenec, ne kot kandidat za trenerja. Do stanja v moštvu je bil kritičen: "Kar sem videl na zadnji tekmi, je problem. Za močno Olimpijo nekaj manjka. Zadnjo vrsto ocenjujem pozitivno, kar nekaj stvari manjka v igri preko polovice." Prašnikar o imenih okrepitev ni govoril. Jih bo pa dobil. Za to bo poskrbel Ačimovič, ki mu je prav tako namenil nekaj besed: "Mileta cenim kot nekdanjega nogometaša." Da ga ceni tudi kot športnega direktorja, ni dejal. V tej vlogi ga bo bolje spoznal v naslednjih mesecih, kot nogometaša ga je že. Ko je bil selektor v reprezentanci v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2004, je Ačimoviča postavil na Ljubljančanu ne ljubi bočni položaj. Kdo bo koga kam postavil zdaj, ko sta vlogi zamenjani?