Bjoergnova je danes v Davosu znova storila velik korak proti skupni zmagi v letošnjem seštevku svetovnega pokala, čeprav je za dekleti šele sedem tekem, do konca sezone pa jih je še 30. A Norvežanka letos prepričljivo napoveduje, da ji veliki kristalni globus ne uide. Norvežanke so nasploh prepričljive v sezoni, saj so tokrat zasedle vsa tri prva mesta, med deseterico pa jih je bilo kar šest. Vmes so posegle še Poljakinja Justyna Kowalczyk (5. mesto), Finki Aino-Kaisa Saarinen (7.) ter Riikka Sarasoja-Lilja (10.) in Francozinja Anouk Faivre Picon (8.). Tudi skupno so Norvežanke prepričljivo v premoči, vodi Bjoergnova pred Skofterudovo in Johaugovo.

Slovenske barve je danes branila le Barbara Jezeršek. Na prvem vmesnem času je bila še na 18. mestu, nato pa so ji pošle moči in izpadla je iz trideseterice.

V nedeljo bo v Davosu na sporedu še sprint v prosti tehniki. Ob 12.30 bodo najprej na vrsti kvalifikacije, ob 14.30 pa še izločilni boji. Na tekmi bodo nastopile Vesna Fabjan, Katja Višnar in Alenka Čebašek, ki so v tej sezoni že osvojile točke za svetovni pokal. Fabjanova in Višnarjeva tokrat merita na uvrstitev vsaj v polfinale, torej med najboljšo dvanajsterico.