Mini turneja smučarskih tekačic v Kuusamu se je končala z zmagoslavjem Norvežanke Marit Bjoergen, ki je vknjižila že 48. zmago v svetovnem pokalu, poleg tega pa je bila najboljša tudi na skupnem seštevku "mini turneje" na Finskem. Progo je najhitreje pretekla Johaugova (27:51,4) - pred Bjoergnovo in Skofterudovo (28:16,4) - in prejela 50 točk za dnevno zmago.

Jezerškova je tekmo začela kot 37. tekmovalka, kajti štiri tekačice, ki so bile po dveh dneh turneje pred njo, sploh niso nastopile, med njimi tudi Katja Višnar in Vesna Fabjan. "Zjutraj sem se počutila fenomenalno, na tekmi pa se je pokazalo realno stanje. V prvem krogu sem se še držala tekmic, nato pa so mi iz kroga v krog pešale moči, tako da sem ostala brez goriva, če lahko tako rečem. Pozna se, da smo še pred dvema tednoma trenirali na višini, zdaj pa naj bi se forma počasi vzpenjala. Malo sem utrujena, vse je prišlo za menoj. Počutila sem se v redu, ni pa bilo v meni prave energije," je svoj nastop ocenila Jezerškova.

V moški konkurenci se je zmage veselil norveški smučarski tekač Petter Northug (38:41,5). Drugo mesto na 15 kilometrov je osvojil Švicar Dario Cologna (+1,8), tretji pa je bil Norvežan Eldar Roenning (+20,6). Northug in Cologna sta zadnjih nekaj kilometrov odtekla skupaj, nato pa je Northug v zadnjih metrih na klancu pred ciljem silovito pospešil in se veselil druge zmage v sezoni.

Prihodnji konec tedna bodo tekači nastopali v Düsseldorfu.