Petindvajsetletna beloruska biatlonka je zgrešila dve tarči, a ji je po četrtem streljanju kljub temu uspelo premagati do tedaj vodilno, dvakratno olimpijsko prvakinjo 24-letno Neunerjevo, ki je na zadnjem streljanju zgrešila dve tarči in zapravila zmago. Med njiju se je vrinila še Švedinja Nilssonova, ki ji le enkrat ni uspelo zadeti tarče. Lanska zmagovalka svetovnega pokala Finka Kaisa Mäkärainen je bila s štirimi zgrešenimi streli četrta. Presenečenje tekme je bila mlada Nemka Franziska Hildebrand, "cimra" Neunerjeve, ki je v premieri v svetovnem pokalu osvojila šesto mesto. Za Domračevo je bila to četrta zmaga v svetovnem pokalu.

Zadnje streljanje, v težkih razmerah s sunki vetra in padavinah, je bilo usodno tudi za 31-letno Tejo Gregorin. Tekmovalka, ki se je jeseni preselila v Kranj, je na zadnjem streljanju napravila tretjo in četrto napako na strelišču, kjer je zapravila tudi dosegljive stopničke. Podobno, kot na sredinem uvodnem moškem nastopu Fak, tudi Gregorinova ni zdržala pritiska zadnjega strelskega nastopa. V teku je bila Gregorinova v zadnjem krogu celo nekaj sekund hitrejša od zmagovalke Domračeve in v zadnjem delu nadoknadila dve mesti ter končala tkemo kot 12.

"Malo je rosilo ob začetku in tudi začela sem bolj rezervirano, da bi prihranila moči za zaključek tekme. Tek se je izkazal kot zelo konkurenčen, sem pa sposobna biti še boljša. Streljanje stoje pa mi je povzročalo težave že na zadnjih treningih. Leže bi sicer morala zadeti vse tarče, vendar je bila tista druga tarča po tretjem streljanju nekoliko prepoceni zgrešena. Za danes je to realna slika in glede na strelski dosežek, moram biti kljub vsemu zadovoljna z rezultatom," je po tekmi ocenila svoj nastop Teja Gregorin.

Izkušena 34-letna Andreja Mali je točke svetovnega pokala zapravila na drugem in tretjem streljanju, kjer je bila nenatančna po dvakrat, skupaj pa šestkrat. Tudi Malijeva je imel odličen zadnji krog, kjer je potrdila dobro formo in med zadnjim streljanjem in ciljem prehitela sedem tekmovalk.

"Pri Teji je bil tek takšen, kot je moral biti in tudi z izborom in pripravo materiala smo imeli srečno roko. Po tekmi IBU pokala je bila morda celo malo prestrašena zaradi svojega nastopa, vendar ji je šlo takrat res vse narobe in to je ovrgla danes. Odličen tek predvsem v zadnjem krogu, kar je pokazala tudi z zmanjšanjem zaostanka za Neunerjevo. Pogoji za streljanje pa prav gotovo niso bili najboljši, kar kaže relativno veliko število zgrešenih tarč med prvo deseterico. Žal je temu podlegla tudi Andreja, ki ni zmogla izkoristiti pogojev na strelišču, s šestimi zgrešenimi tarčami pa si na 15-kilometrski tekmi tudi ne more obetati več kot je dosegla," pa je nastopa pokomentiral trener Uroš Velepec.

V petek je v Östersundu na sporedu moški sprint, v soboto ženski, v nedeljo pa še obe zasledovalni tekmi, za katere bosta še kako pomembna sprinterska dosežka.