Včeraj smo poročali, da se “ledeni Finec“ Räikkönen po dveh letih dirkanja v reliju in Nascarju vrača v formulo ena, kjer bo prihodnji dve leti dirkal za moštvo Lotus Renault.

Aktualni in nekdanji (2007) svetovni prvak sta se pred dnevi srečala v bližini njunih domov v Švici, kjer sta se pomerila v badmintonu. Ob prijateljskem druženju je Vettel fnskega kolega opozoril, da bi se vsaj na začetku lahko spopadal s precej težavami, podobno kot se je zgodilo Michaelu Schumacherju ob lanskem povratku.

“Videli smo, kako je to izgledalo v Michaelovemu primeru. Schumacher je formulo ena zapustil, ko je bil v samem vrhu, a je ob povratku priznal, da se je v vmesnem času precej spremenilo in bo zato potreboval kar nekaj časa, da se prilagodi novostim. Če pogledam dirkalnik, ki sem ga vozil pred dvema sezonama, opazim ogromno sprememb. To je res neverjetno. Že med sezono se zgodi kar nekaj sprememb na dirkalniku, na primer dodajanje novih gumbov in funkcij na volan. Zato si ne morem zamisliti, kako težko je ob povratku ujeti staro formo, ki si jo imel ob odhodu iz formule ena pred nekaj leti,“ je dejal Nemec.

Räikkönen se je odločil za sodelovanje z Renaultom, šef ekipe pa je včeraj potrdil, da bo Finec že kmalu dobil priložnost za testiranje njihovega novega simulatorja. Testiranja novih dirkalnikov se bodo sicer začela februarja.