Potem ko je že od oktobrske dirke v Suzuki znano, da je Vettel ubranil naslov svetovnega prvaka v F1, pa je bila današnja zadnja preizkušnja sezone v Braziliji pomembna za dirkače, ki so se borili za naslov svetovnega podprvaka. Tega si je po današnjem tretjem mestu priboril Button, kot tretji pa je sezono končal današnji zmagovalec Webber, ki je obenem prav na zadnji dirki dosegel prvo zmago sezone, skupno pa sedmo v karieri.

Njegov moštveni sotekmovalec Vettel in lanski zmagovalec VN Brazilije je imel namreč težave z menjalnikom, tako da ga je 35-letni Avstralec na koncu ugnal za skoraj 17 sekund. Vettel, ki je dirko začel z rekordnega 15. najboljšega startnega položaja to sezono, si je v uvodnem krogu nabral več kot sekundo prednosti pred Webbrom in Buttnom. Za vodilno trojico pa Hamiltonu ni uspelo ubraniti napada Alonsa, ki se je prebil na četrto mesto. Za mesto je napredoval tudi Massa, ki je bil šesti. Po težavah z menjalnikom je Vettel v 30. krogu prepustil mesto številka 1 moštvenemu kolegu Webbru, ki je tako prišel do zmage.

Moštvo Red Bull je tako še tretjič v sezoni 2011 hkrati osvojilo prvo in drugo mesto; konstruktorskega naslova, drugega zapored, so se pri Red Bullu veselili že pred časom. Vettel je sezono končal s kar 392 točkami pred najbližjim zasledovalcem Buttnom, ki jih je zbral 270, Webber je bil tretji z 258 točkami, Španec Fernando Alonso na četrtem mestu pa je zbral zgolj točko manj (257).

"Mark je danes dirkal fantastično! Zaslužil si je zmago. Za menoj je res izjemna sezona, tako da tudi z današnjim drugim mestom ne morem biti razočaran," je v cilju dejal svetovni prvak Vettel in dodal: "Danes pač nisem imel sreče z menjalnikom. A kljub temu se lahko ekipi pri Red Bullu od srca zahvalim za fenomenalno leto. Hvaležen sem mehanikom za vse, kar storijo zame na dirkah, in še bolj tistim, ki preizkušajo in kujejo nove in nove izboljšave v tovarni."

Webber je bil vesel, da je prvič v sezoni stopil iz Vettlove sence in še drugič v karieri (po letu 2009) osvojil VN Brazilije: "Danes je zame res poseben dan. Bilo bi lepo, če bi s Sebom lahko do konca dirkala skupaj, a je imel tehnične težave. Sam sem zmage zelo vesel, saj sem se to sezono tudi jaz nekajkrat spopadal s tehničnimi težavami."

Britanec Lewis Hamilton, ki je bil še v igri za skupno drugo mesto, je moral dirko zaradi okvare menjalnika predčasno končati. Svetovni prvak iz leta 2008, ki je skupno sezono končal na petem mestu, je na dirkališču v Interlagosu odstopil v 48. krogu. "Mislim, da je za menoj res zanimiva sezona. Danes sem res dal se od sebe, užival sem v dirkanju, a mi je smola preprečila, da bi dosegel kaj več. Ves čas sem izzival Masso, a menjalnik žal ni zdržal," je Hamilton po dirki dejal za BBC.

Ferrarijev dvojec - Alonso in Brazilec Felipe Massa - je danes končal na četrtem oziroma petem mestu, šesti pa je bil dirkač moštva Force India, Nemec Adrian Sutil.