Räikkonen se je v zadnjem času največkrat omenjal v povezavi s prestopom k Williamsu, toda po zadnjih poročanjih se to ne bo zgodilo, ker naj bi bil za britansko moštvo predrag. Sedaj pa se je ponudila nova priložnost za njegov povratek.

Ker so pri Renaultu pred dnevi sporočili, da Poljak Robert Kubica še ni dovolj okreval, da bi lahko v prihodnji sezoni že dirkal, je pri njih za prihodnjo leto še vedno prosto mesto v ekipi. Trenurno za Renault vozita Vitalij Petrov in Bruno Senna, a še ni znano, kdo bo tvoril dirkaški dvojec v prihodnjem letu. Med kandidati se je sedaj pojavilo tudi ime finskega svetovnega prvaka iz leta 2007.

"Kimi je bila in še vedno je ena od možnih rešitev," je ponovne stike med moštvom in Fincem potrdil Boulier, ki naj bi že pred prejšnjo dirko v Abu Dabiju prejel klic Kimijevega agenta glede možnega sodelovanja.

"Po ugotovitvi, da Kubica še ni pripravljen za povratek, moramo preučiti vse možnosti in najti najboljšo rešitev za nas. Odločitev o tem, kdo bo pri Renaultu dirkal prihodnje leto, bo padla v nekaj dneh, najkasneje do konca naslednjega tedna. Imamo kar nekaj opcij, zato moramo o vsem še temeljito premisliti," je še dejal šef Renaulta.

V igri za prosto mesto naj bi bili poleg omenjenih Senne in Räikkonena še testni voznik Romain Grosjean, Adrian Sutil in Heikki Kovalainen.