Moštvo je sporočilo, da Kubica še ni povsem okreval in da potrebuje več časa, da bo lahko spet dirkal na najvišji ravni. Čeprav Kubica še nima pogodbe za sezono 2012, pa bo ostal član moštva, je sporočil Renault.

Zanj so pripravili testno vozilo, v katerega bo sedel takoj, ko bo pripravljen. "Odločitev je bila težka, a ni šlo drugače. Moštvo mora začeti priprave na novo sezono, jaz pa bi v tem trenutku pomenil oviro," je dejal 26-letni dirkač in poudaril, da mu gre po zdravstveni plati odlično: "Napredek je zelo dober in celo zdravniki se včasih čudijo. A rad bi bil stoodstotno nared, preden se vrnem v dirkalnik."

V letošnji sezoni, ki se bo končala ta konec tedna, sta za Renault sprva vozila Rus Vitaij Petrov in Nemec Nick Heidfeld, v drugem delu sezone pa je slednjega zamenjal Brazilec Bruno Senna. Prav Petrov in Senna sta zdaj, ko Kubica ne bo mogel voziti, najverjetnejša kandidata za začetek sezone 2012, v ožjem izboru pa je tudi testni voznik Romain Grosjean.

Kubica se je poškodoval februarja v nesreči na reliju v Italiji, ko so mu z večurno operacijo rešili zapestje desne roke, pozneje pa so mu z več operacijami oskrbeli še prav tako hudo poškodovano ramo, roko in nogo.