Tilia Olimpija - Medveščak: Prav na vseh dosedanjih šestih tekmah v EBEL se je Olimpiji na domačem igrišču izmuznila zmaga proti Medveščaku in prav vselej je v golu blestel vratar Robert Kristan. Zagrebški rekonvalescent je takoj po poškodbi ujel šampionski ritem, saj je njegovo moštvo zmagalo na sedmih od osmih tekem, na katerih je branil. Za Olimpijo bo tekma predstavljala dvoje. Prvič, velik izziv, kako prekiniti Medveščakovo serijo porazov, in drugič, veliko preizkušnjo, kako v Tivoliju izgubiti kompleks pred hrvaškim klubom. Zdi se, da je klima v moštvu za rušenje negativne tradicije ravno pravšnja, čeprav je kanček pelina po zamujeni sredini priložnosti za osvojitev vsaj točke v vročem Celovcu še ostalo v slačilnici. Poleg tega se Olimpija v zadnjem času bojuje z izboljšanjem realizacije v napadu, kjer bi se morali hokejisti osredotočati na enostavnejše rešitve in biti bolj zbrani ob zaključku akcij.

Beljak - Acroni Jesenice: "Ko mislimo, da se je zgodilo že vse, nam zabijejo še en žebelj v krsto. Psihično sem na dnu, zato je treba nekje napolniti baterije. Beljak? Zdaj smo osredotočeni zgolj sami nase. Ta hip niti ne gledamo, proti komu bomo igrali. Začeti moramo od začetka in se čim prej sestaviti, je pa vse skupaj utrujajoče. Sit sem že samega sebe, ko govorim eno stvar, pa se potem izkaže, da niti ne govorim resnice." Tako je po razburljivem in napornem dnevu v sredo zvečer novinarjem globoka čustva izlil kapetan jeseniških hokejistov Andrej Tavželj. Njegova izjava jasno kaže, v kako negotovem času se je znašel slovenski hokejski prvak. Ali gre lahko voz v Podmežakli še nižje ali pa so na Gorenjskem že dosegli dno, bo znano v nadaljevanju sezone, ki je zaradi močno osiromašenega kadra izgubljena že sredi novembra. Nemogoče je namreč pričakovati, da bi mladi železarji brez izdatne pomoči tujih hokejistov vzdržali hud ritem, ki sledi v decembru in januarju, ko se bodo delile vstopnice za končnico.

Zaskrbljeno kajpak deluje tudi finski strokovnjak na jeseniški klopi Heikki Mälkiä. Hladni Skandinavec si ob prihodu v klub ni mogel predstavljati, da bo v tako kratkem času doživel toliko peripetij. Mälkiä trenutnega stanja sicer ne komentira, se pa sprašuje, kaj se bo zgodilo, če se kdo od ključnih igralcev poškoduje. "Počakajmo, kaj bodo rekli vodilni v klubu. Zdaj živimo iz dneva v dan. Vsak jutri je zelo negotov," je razložil jeseniški trener, ki je imel včeraj skupaj s svojimi varovanci nov sestanek v pisarni predsednika Slavka Kanalca, od koder so vendarle prišle nekoliko spodbudnejše vesti. Hokejisti so na svoje bančne račune naposled le prejeli vso septembrsko plačo, oktobrska pa naj bi bila kmalu pod streho.

Drugi pari 22. kroga (vse ob 19.15): Alba Volan - Znojmo, KAC - Linz, Salzburg - Gradec, prost: Dunaj.