Rak na jetrih je bil premočan nasprotnik tudi za tako velikega borca, kot je legendarni Joe Frazier. Nekdanji olimpijski in svetovni prvak ter velik tekmec Muhammeda Alija bo ostal zapisan kot eden največjih v zgodovini boksa.

V ponedeljek so se od njega, poleg Alija, še zadnjič poslovili znani borec za človekove pravice Jesse Jackson, njegov stanovski kolega in prav tako bivši svetovni prvak Larry Holmes, boksarski promotor Don King, prek videa pa so sožalje izrekli tudi Mike Tyson, Mickey Rourke in Donald Trump.

V ganljivem govoru je Jesse Jackson pozval mestne oblasti Philadelphie, da na primeren način izkažejo čast svojemu nekdanjemu someščanu, kot so to storili v primeru izmišljenega boksarja Rockyja Balboe, ki ga je v filmih upodobil Sylvester Stallone.

"Povejte jim, da Rocky ni šampion, to je bil Joe Frazier. Povejte jim, da je Rocky izmišljen, Joe je bil resničen. Rocky se ni nikoli pomeril proti Aliju, Holmesu ali Foremanu. Rocky ni nikoli okusil lastne krvi. Šampioni nastanejo v ringu in ne filmih. Joe Frazier si zasluži imeti spomenik v Philadelphii,““ je na pogrebu, ki se ga je udeležilo okoli štiri tisoč ljudi, dejal Jackson.