Nekdanji svetovni prvak je vrgel rokavico ukrajinskima bratoma, ki že nekaj let dominirata v težki kategoriji. Medtem ko se 40-letni Vitalij lahko pohvali z naslovom v kategoriji WBC, je njegov pet let mlajši brat Vladimir še uspešnejši, saj brani naslove v kategorijah IBF, WBO in WBA.

"Oba iščeta le borbe, v katerih bi lahko zaslužila kar se da veliko denarja. A proti drugorazrednim boksarjem si ne bosta napolnila žepov. To lahko storita le proti meni, ki sem najbolj znan še aktiven boksar v težki kategoriji. Žal pa si ne upata tvegati,“ je izzval brata Holyfield in k temu dodal: "V pokoj želim oditi z naslovi v vseh kategorijah. Premagam lahko oba Klička!“

Američan, ki bo oktobra prihodnje leto praznoval Abrahama, je letos v ring stopil dvakrat. Njegov januarski dvoboj proti boksarju iz Bahamov Sharmanu Williamsu je bil prekinjen in se je končala brez zmagovalca (borca sta se udarila z glavama, zaradi česar si je Holyfield poškodoval oko, op.p.), maja pa je porazil Danca Briana Nielsena.

Holyfield pa namerava letos v ring stopiti še enkrat. V decembru bi se moral v Braziliji pomeriti z Rusom Aleksandrom Povetkinom, a je bila borba odpovedana, nov nasprotnik pa še ni znan.