“Obseg dela v klubu se je v zadnjih mesecih občutno povečal in za uspešno delovanje ter izpolnjevanje vseh zahtev smo na različnih področjih klubskega delovanja dodali nove moči. Kot pomoč športnemu delu lahko predstavimo novega člana, sklenjen je dogovor in sodelovanje z NK Maribor je začel Miran Pavlin. Štiridesetletni nekdanji slovenski reprezentant bo v prihodnje vpet v aktivnosti športnega dela našega projekta v Ljudskem vrtu,“ so zapisali na uradni spletni strani Maribora.

Pavlin je v dobrem prijateljskem odnosu z dvema nekdanjima reprezentančnima soigralcema, športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem in trenerjem vijoličastih Darkom Milaničem, zato njegovo sodelovanje z mariborskim klubom ni presenetljivo.

Pavlin, ki je v karieri sicer kar trikrat igral za večnega rivala iz Ljubljane, se je že nekaj časa pojavljal v Mariboru na tekmah aktualnih državnih prvakov, opažen pa je bil tudi pri nošenju uradnih klubskih oblačil in za volanom klubskega vozila. Današnja novica iz kluba torej le potrjuje številna namigovanja zadnjih tednov, da bo Pavlin prevzel neko funkcijo klubu.