Maribor - Olimpija 2:2 (1:2)

Strelci: Ibraimi 45., Cvijanović 68.; Škerjanc 28., Valenčič 45.

RK: Mezga (22.)

Postavi:

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus, Trajkovski, Mezga (RK - 22.), Mertelj, Cvijanović (Filipović 88.), Ibraimi (Velikonja 71.), Tavares, Volaš (Berič 77.)

Olimpija: Džafić, Jović, Anđelković, Sretenović, Fink (Salkič 64.), Škerjanec, Radujko, Vršič, Ranič (Ivelja 90.), Valenčič (Smiljanič 78.), Bešič

Drugi polčas:

90' - Vse do zadnjega sodnikovega žvižga se je nadaljevala raztrgana igra na obeh straneh, tako da poln Ljudski vrt pravih priložnosti ni več videl in moštvi sta se razšli brez zmagovalca, kar pa je glede na dogodke na igrišču tudi najbolj pravično.

80' - Po izenačenju so si oboji prizadevali priti do zmage in vseh treh točk, a so se vsi napadi na obeh straneh končevali še pred strelom proti vratom.

68' - Še naprej so imeli pobudo domači nogometaši, kar se jim je v 68. minuti obrestovalo. Po hitri akciji je žoga prišla do Cvijanovića, ki je s 15 metrov natančno streljal pod prečko in premagal Džafića. V Ljudskem vrtu se je obetala razburljiva končnica, saj so bile strasti na igrišču precej razgrete, sodnik Čeferin pa je poleg rdečega pokazal že pet rumenih kartonov.

55' - Prve minute drugega polčasa so pripadle domačim nogometašem, ki so vsaj na začetku drugega dela igre kljub igralcu manj pokazali več želje po izenačenju, a do prave priložnosti niso prišli.

Prvi polčas:

45' – Zaključek prvega polčasa je prinesel precej dogajanja in dva zadetka. Najprej so domači izenačili, ko je "pravilo bivšega" potrdil Ibraimi. Po kotu domačih je Džafić žogo odbil na rob kazenskega prostora točno na nogo Ibraimija, ki je spretno preigral branilca in žogo poslal v mrežo svojega nekdanjega kluba. Po zadetku je stekel pred ljubljanske navijače in jih provociral, zato ni dolgo trajalo, da so na igrišče začeli leteti polomljeni stoli. Vsekakor neprimerna poteza Ibraimija. Ko je že izgledalo, da bo izid po prvem polčasu izenačen, so znova udarili gostje. Vršič je prišel do strela z 20 metrov, a je Handanovič s skrajnimi močmi žogo odbil, toda na njegovo smolo je do nje prvi pritekel Valenčič, ki je brez težav z nekaj metrov zadel nebranjen gol Maribora.

40' - V naslednjih minutah je bila igra na obeh straneh raztrgana, zato novih priložnosti ni bilo. Je pa prišlo do novega neljubega dogodka, v katerega je bil vpleten Fink. Na sredini igrišča je šel z glavo na žogo, v istem trenutku pa je žogo z nogo želel udariti Volaš, pri tem pa ljubljanskega branilca zadel v glavo, za kar si je prislužil rumeni karton.

32' - Mariborčani so imeli že kmalu priložnost za izenačenje, ko se je Volaš znašel sam pred Džafićem, a je bil ljubljanski vratar zmagovalec tega dvoboja, pri tem pa se je tudi lažje poškodoval, toda bo vseeno nadaljeval s tekmo.

28' - Po predložku Vršiča v kazenski prostor domačih je Milec žogo z glavo odbil točno na nogo Škerjanca, ki je z volejem natančno meril in premagal nemočnega Handanovića.

22' - V obetavnem napadu se je znašel Mezga, ki je skupaj s Finkom padel na robu kazenskega prostora, glavni sodnik Čegerin pa je pokazal, naj se igra nadaljuje. Takrat pa sta se sporekla prej omenjena igralca, kar se je končalo z nešportno potezo Mezge, ki je ljubljanskega branilca udaril z glavo. Čeferin je dogodek dobro videl in Mariborčanu zasluženo pokazal rdeči karton.

20' - Olimpiji je uspelo ustaviti nalet domačih nogometašev in igra je v tem času potekala večinoma na sredini igrišča, iz dela tribune, kjer so nastanjeni ljubljanski navijači pa je na travo priletela prva bakla, kar so domači gledalci pospremili z glasnimi žvižgi.

10' - V začetnih minutah derbija so na zelenici Ljudskega vrta prevladovali domači nogometaši, medtem ko gostje iz prestolnice v prvih desetih minutah niso sestavili obetavnega napada. Na tribunah mariborskega stadiona se je danes zbralo približno 12 tisoč gledalcev.

4' – Prvi obetavno akcijo na tekmi so že v drugi minuti izpeljali domači nogometaši, a je bil strel Ibraimija z roba kazenskega prostora lahek plen vratarja Olimpije. Isti nogometaš je imel novo, tokrat še lepšo priložnost v četrti minuti, ko je po prodoru Tavares z desne strani podal žogo pred ljubljanska vrata, Ibraimi pa je z bližine streljal malo prek vrat.