Speedo bo svojo opremo spet zagotovil največjim svetovnim zvezdnikom kot so Američana Michael Phelps in Ryan Lochte, Britanka Rebecca Adlington, Avstralec James Magnussen in drugim, uradno pa bo novo opremo predstavil 30. novembra. Za slovenski tabor je najbolj pomembno, da bo oprema dosegljiva tudi slovenski reprezentanci, saj je Speedo tudi uradni opremljevalec večjega dela slovenske ekipe.

Tudi letošnjo opremo je Speedo poimenoval Fastskin, ki je v plavalnem svetu sinonim za revolucionarno opremo, ki je doslej vselej zagotavljala tudi nove svetovne rekorde. Pri nastajanju nove opreme pa so tokrat vnovič sodelovali tudi številni najboljši plavalci na svetu, ki so opremo testirali v okviru posebnega projekta in pri Speedu trdijo, da gre za najsodobnejšo opremo, odkar je Fina leta 2010 uveljavila novi pravilnik, ki je bil podlaga za vrnitev iz rekordnih visokotehnoloških na tekstilne kopalke.

Dobri so tudi prvi odzivi tekmovalcev. "Sem kot ena sama sila, zdaj sem neustavljiv," je o novih kopalkah povedal Američan Lochte. Predsednik uprave Speeda David Robinson pa pravi: "Pripravili smo novost, ki bo vnovič poskrbela za revolucijo v plavanju. Komaj čakam, da 30. novembra predstavimo rezultat našega dela." Že 1. decembra se bo začela tudi uradna prodaja nove opreme, v večjem številu pa jo bodo plavalci v Evropi prvič nosili na letošnjem evropskem prvenstvu decembra v Szczecinu na Poljskem.