Po dveh neuspešnih sezonah se je moštvu iz glavnega mesta zvezne države Pernambuco le posrečilo osvojiti četrto brazilsko ligo (Seria D) in tako napredovalo v Serio C. Nogometašem Santa Cruza je to uspelo s pomočjo polnega stadiona na srečanju proti PB Treceom, ki se je končalo brez zadetkov.

Na tribunah stadiona Aruda, zgrajenega leta 1972, je uspeh svojega moštva prišlo proslavit prek 60 tisoč navijačev. Klub težav s prodajo vstopnic, kljub temu da igra v nižjem rangu tekmovanja, ni imel, saj je že dva dneva pred srečanjem prodal kar 42 tisoč kart.

Santa Cruz v domovini uživa veliko podporo, a je po zaslugi nespametnih potez uprave leta 2006 izpadel iz elite, tri leta kasneje pa je pristal celo v četrti brazilski ligi. Nedavno pa je le prišlo do premika na bolje, saj je klub prvič po letu 2005 osvojil naslov prvaka zvezne države Pernambuco.

V letošnji sezoni se klub tako lahko pohvali z izjemnim obiskom, saj si je predstave svojih ljubljencev v povprečju v živo ogledalo 33.450 gledalcev, kar je več kot prvoligaša Corinthians in Sao Paulo.

Za Santa Cruz sta v preteklosti igrala tudi nekdaj najboljši nogometaš na svetu Rivaldo in prvi strelec nemške Bundeslige Grafite.