"Na tekmo s Slovenijo gledam kot na še eno zelo dobro priložnost za naše fante, da bodo še nadgradili tisto, kar smo delali v zadnjih nekaj mesecih. Slovenija je sicer majhna država, ki pa je dosegla veliko. Dvakrat so se kvalificirali na svetovno prvenstvo, kar je pravzaprav neverjeten dosežek. Videl sem jih igrati v kvalifikacijah in na zadnjem svetovnem prvenstvu in moram reči, da sem bil navdušen," je slovenskim reprezentantom polaskal nemški nogometni strateg.

Slovenska nogometna reprezentanca, ki je zapravila vse možnosti za uvrstitev v dodatne kvalifikacije na prihodnje evropsko prvenstvo, prihodnji mesec niti najmanj ne bo mirovala in bo že podjetno vstopila v pripravljalno obdobje za uvrstitev na svetovno nogometno prvenstvo leta 2014 v Rio de Janeiru.

Slovenijo v Stožicah čaka prestižno prijateljsko srečanje proti izbrani vrsti ZDA, s katero se je doslej pomerila le enkrat, in sicer na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2010 v Južni Afriki. Takrat sta se reprezentanci razšli brez zmagovalca z rezultatom 2:2. Američani se bodo s Slovenci pomerili le štiri dni po prijateljski tekmi s francosko izbrano vrsto v Parizu.

Klinsmann je vodenje reprezentance ZDA prevzel konec julija, ko so se Američani razšli z Bobom Bradleyem, doslej je ZDA vodil na petih tekmah. Premagal je Honduras in remiziral z Mehiko, premoč pa priznal Kostariki, Belgiji in Ekvadorju, vselej v prijateljskih tekmah.