V dveh tednih sta Vettel in Red Bull potrdila popolno prevlado v sezoni 2011. Mladi nemški zvezdnik je že prejšnji teden potrdil naslov prvaka, svojega drugega, moštvo rdečih bikov pa je danes po zaslugi prvega in tretjega mesta osvojilo še konstruktorsko lovoriko. Le pol kroga je trajalo upanje tekmecev, da bodo končno zlomili prevlado avstrijskega moštva. Potem ko je bil v kvalifikacijah prvič v sezoni na prvem mestu nekdo iz karavane, ki ne vozi dirkalnika s krili, se je Vettel že sredi prvega kroga prebil v vodstvo. Prehitel je najhitrejšega iz kvalifikacij Lewisa Hamltona in na vrhu ostal vseh 55 krogov, s kratkim premorom ob postankih v boksih.

"Za nami je odličen dan. Vsi, ki skrbijo za moštvo, so dobili zadoščenje za delo v tej sezoni. Videli so, da so naši dirkalnik res dobri in zmagoviti," se je po 20. zmagi v karieri najprej na ekipo spomnil Vettel. Okrogle številke so bile tiste, povezane z njegovimi zmagami: poleg 20. skupno je bila korejska deseta letošnja. To pa pomeni, da lahko, če bo uspešen še na preostalih treh, izenači rekord Michaela Schumacherja, ki ima 13 zmag v sezoni.

McLaren se je moral na jubilejni 700. dirki, na kateri je nastopil, zadovoljiti z drugo stopničko. Pa še za to se je moral krepko potruditi, saj mu je v zadnjih krogih Webber dihal za ovratnik in razlika med njima je bil na koncu le tri desetinke. Pred tem je Webber že pričel mimo Hamiltona, a je ta z enako mero vrnil že v istem krogu in se spet prebil na drugo mesto, ki ga je nato tudi obdržal. "Lepo sva se borila. Nič dramatičnega ali grobega, pravo dirkanje," je po tekmi priznal Webber.

V zadnjih krogih so bili v boju za drugo mesto Hamilton, Webber, Jenson Button in Fernando Alonso. Razlike na koncu niso bile velike, brez stopničk pa sta ostala drugi McLarnov dirkač in prvi Ferrarijev, ki se je v prvem delu dirke moral boriti tudi z moštvenim sotekmovalcem Felipejem Masso, saj je imel Brazilec boljše startno izhodišče, do odločitve pa je prišlo ob zadnjem postanku v boksih, ko je imel Alonso dovolj naskoka za preboj na peto mesto.

V prvi tretjini dirke sta za trčenje, zaradi katerega je moral na stezo tudi varnostni avto, poskrbela Vitalij Petrov ter Michael Schumacher. Nemški veteran tokrat za razliko od zadnjih dirk, ko je nekajkrat povzročil bližnja srečanja s tekmeci, ni bil kriv, vseeno pa sta oba končala z razbitima dirkalnikoma v 17. krogu. Mercedes tudi sicer ni imel prav veliko uspeha; Nico Rosberg je bil šele osmi, potem ko ga je krog pred koncem prehitel Jaime Alguersuari. Tudi po umiku varnostnega avtomobila se razmerje moči ni spremenilo, Vettel pa je tekmecem z novim dobrim startom spet prepustil le drobtinice.

Sezona formule 1 se bo čez 14 dni nadaljevala s premierno preizkušnjo za VN Indije v Buddhu.