V skladu s statutarno določbo, po kateri ima družba od tri do največ šest članov, bo uprava Petrola v prihodnje delovala v štiričlanski sestavi. Lahova bo delo nadaljevala v Petrolu oz. v eni od družb skupine Petrol, so po seji nadzornega sveta sporočili iz Petrola.

Berločnik je ob tem povedal: "Petrol se mora hitro prilagajati zahtevnim spremembam na vseh trgih, kjer posluje. S spremenjeno organizacijo bomo učinkoviteje odgovarjali na zaostrene gospodarske razmere, družba bo bolj operativna, sposobna hitrejših odločitev, predvsem pa bodo jasneje določene ločnice med odgovornostjo in pristojnostmi posameznih članov uprave. S tem bomo zagotavljali še uspešnejše poslovanje družbe v prihajajočem obdobju."

Lahova je že bila članica uprave Petrolav letih od 1997 do 2005, v zdajšnjo upravo - takrat še pod vodstvom Aleksandra Svetelška - pa jo je nadzorni svet imenoval julija 2009. Svetelšek je januarja letos odstopil in s februarjem ga je nasledil Berločnik.

Poleg Berločnika so v upravi Petrola, iz katere je sredi septembra odšel tudi Roman Dobnikar, še Rok Vodnik, Janez Živko in Samo Gerdin.

Nadzorni svet je med drugim obravnaval tudi redno poslovanje družbe in ugotovil, da so stroški iz poslovanja v okviru načrtovanih ter skladni z letošnjim planom. Potrdil in podprl je vse predvidene ukrepe uprave na področju učinkovitega obvladovanja stroškov in jih ocenil za pravilne, so še sporočili iz Petrola.