Petrol je sicer že leta 2008 odkupil 51-odstotni delež Euro-Petrola od družbenika Joza Kalema. Po omenjenem odkupu preostalega deleža in izpolnitvi odložnih pogojev, kar bo predvidoma opravljeno do pomladi 2012, pa bo postal 100-odstotni lastnik družbe.

Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik je ob tej priložnosti dejal, da družba s prevzemom "utrjuje svoj položaj v vse bolj zahtevnem mednarodnem poslovnem okolju in prevzem tako predstavlja strateško potezo v nadaljevanju konsolidacije poslovanja na hrvaškem trgu, ki je drugi najpomembnejši trg za družbo." Skupina Petrol si sicer prizadeva poenotiti poslovanje na hrvaškem trgu in nastopiti z enotno blagovno znamko, kar naj bi v kombinaciji s pospešenim prenosom dobrih poslovnih praks prispevalo k uspešnem uresničevanju strategije, je še pojasnil Berločnik.

Družba Euro-Petrol se sicer ukvarja s prodajo naftnih derivatov, proizvodov iz nafte in drugega trgovskega blaga na Hrvaškem ter upravlja s 50 bencinskimi servisi. V letu 2010 je družba v primerjavi z letom poprej prodajo povečala za 28 odstotkov, prihodki od prodaje pa so znašali 271,7 milijona evrov. Čisti poslovni izid za leto 2010 je znašal 5,2 milijona evrov, kar pomeni bistveno izboljšanje glede na leto 2009.