Poleg tega se po mnenju Žnidaršiča politične elite ponavljajo v svojih namerah, prav tako pa so "ene in druge dovolile, da se je po nepotrebnem in posredno s pomočjo politike korupcija razvila do te mere, da je danes povprečen državljan absolutno razočaran nad razmerami".

Zato bo po trenutnem dogovoru za DSD od nekdanjih poslancev kandidiral le Žnidaršič, vendar le na željo drugih kandidatov, ki so želeli, da kot predsednik stranke nastopi na volitvah, da bi "pomagal doseči prag za vstop v parlament in ne zato, da bi bil nujno izvoljen".

"Odločili smo se, da bomo ponudili nove obraze, predvsem take iz neposredne proizvodnje, ki so delali, čakajo na delo ali so morali preživeti z minimumom. Verjamemo, da bodo ti bolj odgovorno odločali, kaj je za ljudi dobro, kot tisti, ki niso nikoli živeli na robu," je poudaril Žnidaršič.

Predsednik DSD je tudi dejal, da se v tem trenutku njegova stranka čuti diskriminirano s strani medijev. Verjame sicer, da novinarji sporočajo to, kar povedo, "ampak očitno imajo vodstva medijskih hiš neizmerno veliko časa in volje sporočati javnosti o tistih, ki so se pet minut pred volitvami spomnili, da bi bilo treba ponuditi alternativo". Kot je dejal, DSD alternativo gradi že leto dni.

Žnidaršič je danes v dogovoru z vodstvom stranke danes v parlamentarno proceduro tudi vložil zakon o udeležbi delavcev pri dobičku. Sistemski zakon sicer obstaja od leta 2008, vendar pa po mnenju Žnidaršiča v določenih zadevah ne deluje. V predlog zakona so med drugim vpeljali delavsko delničarstvo in vgradili stimulacije za delodajalce, ki imajo davčne olajšave, če se odločijo za delitev dobička med delavce. Delitev dobička bo povečala "družbeno odgovornost in pravično delitev, večjo motiviranost zaposlenih, rast BDP, višjo produktivnost in hitrejšo rast gospodarskih aktivnosti," je še navedel predsednik stranke.

Ob tem je Žnidaršič prepričan, da so v zakon vgradili toliko izboljšav, da gre za nov zakon, ki naj bi bil sprejet v naslednjem mandatu čim prej. "Menimo, da bodo naši poslanci ta zakon poskušali uvrstiti na sejo DZ čim prej v naslednjem mandatu," je še dodal.