Žan Košir je bil 18., debitant na tekmah najvišje ravni Tim Mastnak 23., medtem ko se je kvalifikacijska vožnja povsem ponesrečila Roku Marguču (36.), Izidorju Šušteršiču (40.) in Juretu Hafnerju (41.). Dvojno zmago sta zabeležila italijanska tekmovalca, slavil je Roland Fischnaller pred Aaronom Marchom, tretje mesto pa je zasedel lanski zmagovalec Avstrijec Andreas Prommegger.

Pri ženskah je bila najboljša Švicarka Fränzi Kohli Maegert, drugo mesto je zasedla Rusinja Jekaterina Tudegeševa, tretje pa Avstrijka Marion Kreiner. Edina slovenska predstavnica Glorija Kotnik je tekmovanje končala na 19. mestu.

"Ne glede na to, da nisem še najbolje pripravljen, ne morem biti zadovoljen. Mogel bi poseči višje, Nemca Patricka Busslerja sem imel v prvi vožnji že povsem na kolenih, a me je ledena plošča odnesla s proge, tako da me je ujel. V drugi vožnji pa sem vozil preveč direktno na vratca in Nemec me je premagal. Vsekakor pa sem dokazal, da sem konkurenčen, zato me nadaljevanje ne skrbi. Zdaj bom najprej opravil tisto, kar bi moral že avgusta, za deset dni sem bom zaprl v višinsko hišo v Planici, nato pa bom odšel na trening v ZDA," je po tekmi dejal Flander, nekdanji svetovni prvak v paralelnem veleslalomu.

Čeprav Flander ni treniral s preostalimi člani reprezentance in razmer v reprezentanci ne pozna, meni, da tokratni rezultati niso pokazatelj realnega stanja ter da bodo Marguč, Košir, Hafner in Šušteršič še pokazali zobe, rezultata Demšarja in Mastnaka pa sta tako ali tako zanju več kot solidna. Zato pa Flandra ne preseneča stanje na vrhu.

"Italijana sta bila v paralelnem slalomu že lani stalno v vrhu. In ko gre, gre. Vidimo, da so se njima pridružili tudi nekateri mlajši, kar ni nič čudnega. Ko ti treniraš, spiš in ješ z zmagovalci, enostavno tudi sam postaneš dober. Mislim, da se je to pred leti videlo tudi pri nas. Rezultati me ne presenečajo, mogoče je razočaranje le povratnik, olimpijski prvak J. J. Anderson, ki se danes ni uvrstil v finale, razlog za to pa so tudi težave z opremo," je stanje na vrhu opisal tekmovalec iz Dragočajne.

Naslednja tekma svetovnega pokala, paralelni veleslalom, bo šele 15. decembra v ameriškem Telluridu.