Eden najbolj obleganih udeležencev sredinega druženja športnikov in športnih delavcev je bil prav gotovo dolgoletni predsednik OKS Janez Kocijančič. Slednji je najbolj pohvalil delo športnikov in trenerjev, se zahvalil njihovim družinam za številna odrekanja in podporo ter svojim sodelavcem, ki so mu od vsega začetka pa do danes pomagali voditi krovno olimpijsko gibanje v Sloveniji. Po njegovih besedah se Sloveniji vsaj skozi oči športa za prihodnost ni bati, v OKS pa se bodo z brezhibno organizacijo še naprej trudili, da bo vse potekalo nemoteno.

"Stvari so v medsebojni soodvisnosti, uspehov naših športnikov in športnic ne bi bilo, če ne bili pri OKS dobro organizirani. Športna organizacija pogosto ne naredi svojega vtisa, saj se organiziranost v okviru civilne družbe začne že pri športnih društvih, klubih, precej je odvisno od denarja, zdaj so težki časi, in konča pri nastopih državnih reprezentanc. Mislim, da je za nami zelo uspešna pot," je o organiziranosti povedal Kocijančič.

Vendar pa delo še zdaleč ni končano. Tako kot v športu, se tudi v krovni športni organizaciji v Sloveniji tega dobro zavedajo. "Na lovorikah se ne da počivati. Športni rezultat, v trenutku, ko je dosežen, postane zgodovina in neprestano je treba stremeti k novim uspehom. Šport je v Sloveniji enako kot vse druge družbene dejavnosti razsežnost majhnega naroda, zato je treba toliko več truda, želja, nesebičnosti, tudi več znanja, da bi ostali v svetovnem vrhu v številnih športih. Saj marsikje še capljamo zadaj, a glede na rezultate mladih športnikov, na olimpijskih igrah mladih, na njihovih svetovnih in evropskih prvenstvih, imam zelo dobre upe za prihodnost," pa je o prihodnosti dejal prvi mož slovenskega olimpijskega gibanja.

"Če bi bili zadovoljni, bi se razvoj ustavil. Iz zdravega nezadovoljstva raste nov razvoj, če je nezadovoljstvo usmerjeno, je spodbudno in zaželeno. Če bomo pri OKS nadaljevali, kot smo začeli, bo vrhunskih rezultatov še več, tudi številka športnikov na naslednjih OI v Londonu bo po pričakovanjih večja kot na prejšnjih v Pekingu. Upam, da ne bomo doživeli globinske družbene krize, ampak se bomo na vseh področjih soočili z izzivi in premagali ovire," je zaključil Kocijančič.