Če so krimovke v uvodnih dveh krogih pokazale, da bo letos ena njihovih glavnih značilnosti dobra obramba, je Larvik predstavnik tipičnega skandinavskega rokometa z dobro obrambo, s hitro igro, bliskovitimi prehodi v protinapad. V taboru slovenskih prvakinj se v teh dneh ukvarjajo ravno s tem, kako preprečiti lahke zadetke norveških tekmic.

"V tem trenutku se najbolj osredotočamo na discipliniran, potrpežljiv napad in pravočasno vračanje v obrambo ter na to, kako preprečiti njihove protinapade. Zadnja dva dni pa bomo pozornost posvetili tudi naši igri v obrambi," pravi trener Krima Tone Tiselj in dodaja: "Zaščitni znak Larvikove igre je kakovostna obramba in hiter prehod v protinapad in polprotinapad. Mogoče trenutno igralke norveške ekipe še niso tako čvrste v obrambi, kot so bile v preteklosti, medtem ko so v napadu mogoče še hitrejše in bolj raznovrstne. Ključna zadeva za ugoden razplet bo tako zagotovo discipliniran napad in pravočasno vračanje."

V taboru Krima večjih zdravstvenih težav ni, nekaj igralk muči prehlad (najhuje Aljo Janković), ampak v nedeljo naj bi bile vse nared. Tudi izkušena krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva, ki prav tako poudarja, da je Larvik - kljub odhodu Heidi Loke (v Györ) in Gro Hammerseng (nosečnost) - še vedno zelo neugoden tekmec.

"Izgubile so dve najbolj kakovostni igralki, ampak niso izgubile svoje igre. Igrajo v svojem značilnem sistemu, v svojem slogu - kot norveška reprezentanca. Ne dvomim, da so kakovostne, pogledale smo si lanske in letošnje igre, so uigrane. Moramo se dobro pripraviti, največja težava bo naša potrpežljivost v napadu in organizirano vračanje. One so najmočnejše v protinapadu. Tega je težko zaustaviti, saj ga nobena ekipa še ni tako ustavila, kot si je bržčas želela. Naša naloga je s svojim discipliniranim napadom preprečiti protinapade. Moramo zmanjšati število tehničnih napak, posledično bo manj priložnosti za njihovo 'kontro'. Če nam to uspe, se lahko kosamo z njimi," meni Bodnjeva.

Krim je doslej v Larviku gostoval petkrat in kar štirikrat izgubil, zmagal pa le enkrat. Norvežanke so uvodni dvoboj letošnje lige prvakinj v Viborgu izgubile z 28:34 po zaslugi slabega prvega polčasa (10:22), v drugem krogu pa so se v prve pol ure mučile s Podravko, a jo nato v drugem delu prav s hitro igro hitro razorožile in zmagale s 37:25. Na drugi strani je Krim edini, ki ima po dveh krogih dve zmagi. Uvodoma je v napetem boju slavil v Koprivnici, prejšnji petek pa je doma z odličnim prvim polčasom premagal Viborg.

Tekmo v Larviku bosta sodili Francozinji Charlotte in Julie Bonaventura, delegat pa bo Islandec Gudjon Sigurdsson.