Trener Krima Tone Tiselj je med tednom napovedal, da bo tekma z Viborgom že dala določene odgovore o kakovosti letošnje ljubljanske zasedbe. Sodeč po današnji predstavi se slovenskim prvakinjam ni treba bati vsaj za napredovanje iz skupine. Posebej v prvem polčasu so dvakratne evropske prvakinje povsem zasenčile trikratnega evropskega prvaka, ki je na uvodni tekmi razbil branilca naslova Larvik, in si priigrale dovolj velik kapital za sproščeno nadaljevanje, v katerem so znale obdržati prednost in se veseliti druge zmage v tej sezoni lige prvakinj.

Tiselj, ki je za razliko od prve tekme tokrat lahko računal tudi na Gorico Ačimović, je v začetno sedmerko uvrstil vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo (v obrambi jo je menjala Andrea Šerić), krili Kristino Bille-Hansen in Tamaro Mavsar ter zunanje igralke Ibolyo Mehlmann, Kristino Franić (tako v obrambi kot v napadu je namesto nje na trenutke dobila priložnost Alja Janković) in Andreo Penezić.

Ta postava je tekmo začela sanjsko. Z odlično obrambo, razpoloženo Grubišićevo in uspešnim zaključevanjem napadov so krimovke hitro povedle s 3:0, nato pa do 13. minute vodstvo povišale kar na 8:0. Šele po drugem golu Penezićeve se je gostujoči trener Martin Albertsen, ki ni mogel računati na pomoč poškodovane prve organizatorke igre Isabelle Gullden, odločil za minuto odmora.

A ta ni pomagala, Mavsarjeva je namreč iz prvega naslednjega protinapada takoj povišala na 9:0, obramba 6-0 in druga (občasna) različica z Jankovićevo ali Franićevo na Grit Jurack pa sta delovali izvrstno. Za povsem neverjeten izid 10:0, a glede na prikazano povsem zaslužen, je poskrbela Franićeva s sedemmetrovko v 14. minuti.

Šele v 16. minuti so povsem nebogljene gostje zabile svoj prvi zadetek na tekmi, z desnega krila je bila uspešna Camilla Mikkelsen. Ob koncu polčasa je ob visoki prednosti Tiselj priložnost ponudil tudi nekaterim drugim igralkam, med drugim Ačimovićevi, Alji Koren in Maji Šon, a prednost pred drugim polčasom je vseeno ostala visoka.

Tudi v drugem polčasu domačinke niso popuščale in so na krilih Penezićeve prišle v 38. minuti znova do desetih golov prednosti (21:11). V 40. minuti je Jankovićeva proti povsem nemočnim Dankam zadela že za 22:11, tekmo pa je praktično odločila Mehlmannova v 40. minuti, saj je takrat prednost Krima znašala že 12 golov (23:11).

Resda so gostje takoj zatem zabile pet golov zapored, vendar je bil naskok Krima dovolj visok za miren zaključek tekme. Viborg je v zadnjem delu tekme skušal "odrezati" odlično Penezićevo, toda niti to mu ni pomagalo. Zaostanek so Danke še znižale na minus pet, česa več pa jim ni uspelo storiti, tudi po zaslugi številnih obramb Grubišićeve.