Po naših informacijah so namreč vsi člani reprezentance, ki se pripravljajo na torkovo tekmo s Srbijo, podpisali izjavo, s katero so preklicali pooblastilo Sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) na čelu s predsednikom Dejanom Stefanovičem o zastopanju in sodelovanju pri pogajanjih z NZS.

Tako je sindikat, ki je pred dnevi razburkal nogometno ozračje z ostro izjavo za javnost, izgubil svojega največjega aduta. Med podpisniki niso le člani ekipe, ki bo odigrala zadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ampak tudi edini manjkajoči standardni član reprezentance Robert Koren, ki zaradi kazni rumenih kartonov nima pravice nastopa proti Srbiji. Kapetan se je oglasil na Ptuju, kjer je pozdravil soigralce, jim zaželel srečo na tekmi s Srbijo in prav tako podpisal izjavo.

Tako so reprezentanti v skladu z dosedanjo prakso složno zaključili sodelovanje s sindikatom, kar niti ni presenetljivo. Da bi se utegnili odločiti za to potezo, se je govorilo že nekaj časa, zadnje mesece pa sodelovanje ni bilo tako intenzivno kot v času Simičeve vladavine. Pogajalske razmere so zdaj drugačne. Porajalo se je vprašanje o smotrnosti vloge sindikata, na katero so nogometaši s podpisi izjav odgovorili. Informacija še ni uradna, a bo po vsej verjetnosti postala v prihodnjih dneh.