"Viborg je trenutno najbolj vroča ekipa v Evropi, v dosedanjem delu tega tisočletja pa tudi najuspešnejša in z največjo konstantnostjo," opozarja Krimov trener Tone Tiselj. Po tretji evropski lovoriki leta 2010 je prišlo v Viborgu do velikih kadrovskih, denarnih in drugih sprememb. Nekatere nosilke igre so odšle (Bojana Popović, sestri Lunde, po minuli sezoni Maja Savić, Gorica Ačimović, Carmen Amarei...), prišlo pa je tudi do velikih finančnih težav. "Tudi lakota po uspehih ni bila več tako velika, harmonija v ekipi pa ne več na tako visoki ravni kot v prejšnjih sezonah. In zato je bila minula sezona tudi Viborgova najslabša," pojasnjuje Tiselj.

Krimov trener danes verjetno spet ne bo mogel računati na poškodovano Gorico Ačimović, ki ni igrala že v Koprivnici. Na vprašanje, ali ga je presenetil visok poraz aktualnega evropskega prvaka Larvika proti Viborgu, je Tiselj ogovoril: "Ne, to za mene ni bilo presenečenje, ker ima Viborg strahovito kakovostno ekipo. Končni izid vsaj zame ni presenetljiv, mogoče le podatek, da so Danke v prvem polčasu, ki se je končal kar z 22:10, enostavno pojedle Norvežanke, ki slovijo tudi po dobri obrambi. Kar zadeva Larvik, velja nekakšno nepisano pravilo, da ekipa po osvojitvi naslova prvaka Evrope v naslednji sezoni nekoliko pade."

Toda trener Martin lbertsen ima zdaj spet na voljo vrhunsko zasedbo, v kateri prednjači komaj 22-letna Švedinja in organizatorica igre Isabelle Gullden (pred sezono je prišla iz Sävehofa), ki je prejšnjo soboto Larviku nasula kar dvanajst zadetkov. Viborg si je nastop v ligi prvakov priigral na kvalifikacijskem turnirju na Danskem (v polfinalu je premagal ruski Rostov s 24:17, v finalu pa romunski Jolidon Cluj s 37:21), Tiselj pa pravi, da se veseli obračuna v Stožicah: "Zelo mi je všeč, da je prišla ta tekma tako zgodaj v sezoni, saj bom lahko dobil konkretnejše odgovore na nekatera svoja odprta vprašanja. Predvsem na to, kako se bodo proti vrhunskemu nasprotniku odzvale moja ekipa in tudi posamezne igralke. A prepričan sem, da bodo dekleta odigrala najboljšo tekmo v dosedanjem delu sezone."

Krim je eno izmed šestih zmag in edini neodločen izid na dosedanjih desetih medsebojnih tekmah z Viborgom (še tri zmage Dank) dosegel v finalu lige prvakinj leta 2001: na prvi tekmi v Aarhusu je bilo 22:22, na povratni v Ljubljani pa 25:19 in Krim je prvič postal prvak Evrope. A leta 2006 se je Viborg maščeval z enako mero: na prvi finalni tekmi v Ljubljani je slavil s 24:22, v Aarhusu pa je sicer izgubil 20:21, a je z zadetkom prednosti osvojil svojo premierno evropsko lovoriko. Na dveh finalnih tekmah pred petimi leti (to je bil zadnji finale slovenskih prvakinj) je bila najučinkovitejša Krimova igralka Ljudmila Bodnjeva z enajstimi zadetki - pred domačimi gledalci je dosegla štiri, v gosteh pa sedem.

"Res je, grenak spomin in priokus zaradi neuspeha leta 2006 ostajata, a na žalost ni mogoče za nazaj ničesar spremeniti. Zdajšnji Viborg je prav tako vrhunska ekipa, za pripravo nanj pa imamo manj časa, kot smo ga imele za Podravko. In tudi manj v primerjavi z Viborgom, ki je tekmo prvega kroga proti Larviku odigral že dan pred našim dvobojem s Hrvaticami," pojasnjuje Ljudmila Bodnjeva, ki bo naslednjo soboto dopolnila 33 let. Rusinja se nadeja, da so se krimovke po zmagi v Koprivnici le znebile psihološkega pritiska, o Dankah pa meni: "Jasno je, da pričakujemo težko tekmo. A igramo doma in z močnim motivom, kajti težji nasprotniki predstavljajo za nas še večje izzive. Če bomo odpravile napake s tekme proti Podravki, bomo zmagale."