Messi se je s tem dosežkom povsem približal drugemu najboljšemu strelcu Barcelone, Madžaru Ladislavu Kuabali, ki je dosegel 194 zadetkov, navijače pa je s svojimi zadetki razveseljeval v 50. in 60. letih preteklega stoletja. Sedaj je že jasno, da ga bo Messi že zelo kmalu prehitel in tako pustil še večji pečat v klubu, katerega barve brani že od svoje rane mladosti.

"Možnost, da zasedem mesto, ki ga je do sedaj držal Kubala, je zame sila razburljivo, saj se želim vpisati v zgodovino Barcelone in postati del nje,“ je razkril Messi, ki je svoj prvi zadetek za prvo ekipo Kataloncev dosegel leta 2005 proti Albaceteju pri rosnih 17 letih.

"Najpomembneje je, da nadaljujemo svoj zmagovalni niz in osvajamo lovorike. To je veliko bolj pomembno kot karkšnakoli osebna statistika,“ je še dodal nogometni zvezdnik po visoki zmagi (5:0) proti Atleticu.

"Messi je bil ponovno odličen in na tem mu lahko samo čestitam. Je igralec, ki mu ni treba veliko pojasnjevati in ga lahko samo gledate kako igra. Ima šele 24 let, a je že tik pred tem, da preseže rekord Kubale. S tem je vse povedano,“ pa je svojega varovanca, ki je na v letošnji sezoni na petih prvenstvenih tekmah dosegel že osem zadetkov, pohvalil Josep Guardiola.

Če bo argentinski reprezentant še naprej tako pogosto rešetal mreže nasprotnikov, pa se zna že zelo kmalu zgoditi, da bo presegel celo prvega klubskega strelca Cesarja Rodrigueza, ki se je ustavil pri 235 zadetkih.