"Arnold je zares ena najbolj fascinantnih osebnosti tega časa in ena največjih svetovnih zgodb o uspehu,“ je povedal Jonathan Karp iz omenjene založniške hiše. Schwarzenegger je s pisateljem v senci (ang. ghost writer) začel delati že letos.

Knjiga bo obsegala vse: od njegovih izkušenj v Avstriji, kako se je preko telovadbe prebil do uspeha, spregovoril pa bo tudi o svojim filmskih in političnih izkušnjah. "Nihče nima podobne življenjske zgodbe,“ je pojasnil Karp.

"Preiti od revnega imigranta preko svetovno znanega atleta in največje filmske zvezde do kalifornijskega guvernerja je neverjetna pot,“ je dodal Karp.

Ni pa še znano, ali bo v knjigi omenjal tudi (pikantne) podrobnosti iz zakona z Mario Shriver. Spomnimo, zakonca sta se ločila po 25 letih zakona, po tem ko so meseca maja na dan prišle podrobnosti o njegovem nezakonskem otroku z gospodinjsko pomočnico.

Shriverjeva je nato junija vložila zahtevo za ločitev. Skupaj imata štiri otroke. Nekdanji kalifornijski guverner je politični stolček zapustil januarja letos, hkrati pa namigoval na ponovno oživitev hollywoodske kariere. V kratkem naj bi v vlogi šerifa zaigral v vesternu The Last Stand.

Knjiga bo predvidoma objavljena naslednjega oktobra.